Straipsniai

Skonių vasara – ragauk, švęsk, patirk!
Vasara – metas, kai gyvenimas persikelia į terasas, parkus ir sodybas. Kai susitikimai su draugais tampa ilgesni, o maistas – svarbi bendravimo jungtis. „Skonių vasara“ – tai kvietimas švęsti vasarą gurmaniškai, su įsimintinais skoniais ir tik pačiais...
Kiek alyvuogių aliejaus rūšių turėti virtuvėje? | Guoda Azguridienė
Yra versija, kad alyvuogių aliejų virtuvėje reikėtų turėti vieną ir pilti jį visur. Čia kaip su demisezoninėmis padangomis. Patogu, bet neefektyvu – visais atvejais rezultatas nėra geriausias. Mat alyvuogių aliejų savybės labai skiriasi.
Ekspertas iš Ispanijos: lašiniai – geroji Iberico kumpių dalis
Ne kiekvienas kumpis gali būti vadinamas meno kūriniu, bet Iberijos – gali. Ir tam yra priežastis. Jo skonis gimsta pasitelkus kantrybę, tradicijas bei ypatingas gamtos sąlygas. Tai patvirtina ASSORTI parduotuvėse lankęsis ypatingas svečias iš Ispanijos.
Beveik 100 metų receptas | Pokalbis su „Jolantos šakočiai“ įkūrėja Jolanta Šiugždiene
„Mūsų šakočių receptūra yra griežtai tokia pati, kaip juos kepdavo mano senelė prieš beveik šimtą metų“, - sako „Jolantos Šakočius“ kepanti Jolanta Šiugždienė iš Vilkaviškio rajono. Naminiai „Jolantos Šakočiai“ yra pripažinti Lietuvos tautinio kulinarinio
AMANDUS GOURMET | Pokalbis su virtuvės šefu Deivydu Praspaliausku
Drąsa nepaisyti įprastinių standartų, kūryba ir novatoriški sprendimai paskatinę Deivydą Praspaliauską sukurti produktus, kuriais jo gerbėjai gali džiaugtis ne tik restorane, bet ir kiekvieno namuose. „Amandus Gourmet“ prekės ženklo kūrėją, šefą Deivydą P
Apie gerą šokoladą | Pokalbis su „Beaningful“ šokolado kūrėju Justu Duchovskiu
Daugelis esame įpratę skaityti informaciją apie produktus. Tačiau už kiekvieno produkto slepiasi ir jo gamintojas, kūrėjas, kuris dažniausiai būna tiek pat įdomus, kiek ir produktas. Ypač smagu, kai tas kūrėjas gyvena šalia, Lietuvoje.
„Sūrio Džiazas“ | Pokalbis su įkūrėja Svajone Vaicekauskiene
„Sūrio džiazas“ yra Jurbarko krašte įsikūrusi šeimos sūrinė, kuri gamina pieno produktus ir sūrius iš šviežio, jų pačių ūkyje primelžto karvių pieno. Gamyboje „Sūrio džiazas“ nenaudoja jokių sintetinių priedų. Sūrinės įkūrėją, sūrių ir viso verslo kūrėją
Gardi meilės sau istorija | Pokalbis su „Dvaro Kavos“ įkūrėja Viktorija Gorbatenko
Girnas pradėję sukti vos prieš keletą metų, „Dvaro Kavos“ į parduotuvių lentynas sugrąžino nuo seno Lietuvoje vertintus gėrimus: gilių, kiaulpienių šaknų, cikorijų, morkų ir miežių kavas bei įvairių žolelių ir jų mišinių arbatas. Su prekės ženklo įkūrėja
Maisto žinovė Guoda: Thai skonis mano virtuvėje
Tailandietiška virtuvė yra pasaulyje gerai žinoma ir labai charakteringa. Ne vienas jos pasigenda grįžęs namo, nes pagaminti Thai stiliumi yra gana sunku – pagardams reikia ingredientų, kurie pas mus neįprasti, be to, reikia žinoti, kokiomis...
Ekspertė atsako: kas yra fermentuotas maistas
Baigėsi šventės su savo skanėstų maratonu. Jis be abejo žavingas, bet gerai, kad toks būna tik kartą per metus. Organizmą nuvargina, ypač virškinimą. Tad pats laikas prisiminti sveiką maistą – bent šaukštelį jo ar šlakelį. Kalbu apie fermentuotą maistą...
Itališki sūriai: skonių deriniai ir gurmaniški atradimai
Itališki sūriai – tai ne tik skoniai, bet ir nesibaigiantys atradimai. Kiekvienas sūris turi savo istoriją, savo charakterį ir, svarbiausia, savo idealų derinį su kitais ingredientais.
Veido priežiūros rutina
Ar veido kremas gali padaryti stebuklus? Nebent jis jums netiko ir jūs nustojot jį naudoti. Visais kitais atvejais odai svarbus nuoseklus jos priežiūros kompleksas: valyti, drėkinti, maitinti. Todėl veido prausiklis ir tonikas yra nemažesnės svarbos...