Itališki sūriai: skonių deriniai ir gurmaniški atradimai
2024-12-04

Itališki sūriai – tai ne tik skoniai, bet ir nesibaigiantys atradimai. Kiekvienas sūris turi savo istoriją, savo charakterį ir, svarbiausia, savo idealų derinį su kitais ingredientais. Maisto ekspertas Stefano Corrocher sako, kad sūrio derinimas su kitais skoniais yra meno forma, o kiekvienas receptas – naujas eksperimentas. Čia itališki sūriai susitinka su netikėtais priedais ir atranda naujus derinius, kurie galbūt taps jūsų mėgstamiausiais.
1. Gorgonzola su figų džemu ir graikiniais riešutais
Gorgonzola – tai sūris, kuris puikiai dera su saldžiu džemu ir graikiniais riešutais. Tačiau šis derinys, pateiktas kaip ledai vafliniame ragelyje, taps tikru desertu! Svarbu, kad džemas būtų saldus ir standus, nes citrusiniai arba skysti džemai šiuo atveju netiks. Rekomenduojame rinktis Gorgonzola al Cuchiaio DOP ir figų džemą Mont Blanc.
2. Avies sūris Narangi su pankoliu
Smulkintas pankolis su tarkuotu avies sūriu Narangi nustebina lengvumu ir gaivumu – tikrai nesitikėtumėte, kad šie ingredientai gali taip harmoningai derėti. Pankolius galite naudoti tiek marinuotus, tiek šviežius, tačiau prieš tai juos reikėtų pasmulkinti ir užpilti alyvuogių aliejumi bei palaikyti, kad atsiskleistų skonis. Pridėkite kapotų lazdyno riešutų (arba graikinių), krapų ir tarkuotos apelsinų žievelės pagal skonį. Nors pats sūris turi apelsinų žievelės, ši papildoma akcento dozė paryškina vaisių skonį.
3. Krekeriai su Stracciatella ir Bresaola D'Anca
Trečias užkandis – krekeriai Pan dei Massi su alyvuogių aliejumi, ant kurių dedama Stracciatella, alyvuogių aliejus su baziliku ir Bresaola D'Anca. Originaliame recepte naudojama smulkinta Burrata, tačiau ją valgyti viešai gali būti sudėtinga, todėl siūlome lengvesnį variantą su šviežiu baziliku. Svarbiausia, kad krekeriai būtų traškūs ir kontrastuotų su minkštu sūriu, suteikdami patiekalui išskirtinį tekstūros balansą.

FOTO: Mikos Savičiūtės nuotr.