Mėlynojo pelėsio sūris GORGONZOLA AL CUCHIAIO DOP, brandintas 40–75 d.
32,23 €/kg
„Carozzi“ pasterizuoto karvių pieno mėlynojo pelėsio sūris GORGONZOLA AL CUCCHIAIO DOP, brandintas 40–75 dienas, yra lengvai tepamas, kreminės tekstūros sūris. Atpjovus gabalėlį matosi žalsvai melsvos pelėsio „venos“. Tai nuostabaus skonio sūris, lengvai salstelėjęs, bet ne per daug.
Puikiai tinka įvairių užkandžių gamybai bei salotoms su graikiniais riešutais. Ypač skanu valgyti su duona ir šlakeliu medaus. Taip pat galite naudoti sriubų, makaronų patiekalų bei padažų gamybai.
Mėlynojo pelėsio sūris yra išgaunamas, kai gamybos metu susiformavus varškei į ją yra pridedama pelėsio Penicillium roqueforti. Sūriui besibrandinant jis yra badomas nerūdijančio plieno strypais, kad paskatintų deguonies pernešimą ir pelėsio formavimąsi.
Turi DOP (Denominazione d'Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje. Šis sūris yra gaminamas Valsasinoje, Lombardijos Alpėse.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.