Maisto žinovė Guoda: Thai skonis mano virtuvėje
2025-01-15
.webp)
Tailandietiška virtuvė yra pasaulyje gerai žinoma ir labai charakteringa. Ne vienas jos pasigenda grįžęs namo, nes pagaminti Thai stiliumi yra gana sunku – pagardams reikia ingredientų, kurie pas mus neįprasti, be to, reikia žinoti, kokiomis proporcijomis juos maišyti.
Thai be skonio stipriklių – retenybė rinkoje
Kita bėda su Thai, kai perkam paruoštus gaminius, yra sudėtis. Azijos gamintojai nelabai rūpinasi dėl agresyvių priedų, ypač dažiklių ir skonio stipriklių. Ypač reta rasti dabar populiarių užpilamų sriubų, kurios būtų be natrio glutamato (E621).
„Onoff Spices“ pastos, padažai ir sriubos – neturi nei vieno iš šių trūkumų. Suteikia autentišką Thai skonį ir turi visiškai švarią sudėtį. Tai Tailande pagaminti ekologiški produktai, kurie dar be to sertifikuoti ES (kas tikrai nėra paprasta).
Gaminti su „Onoff Spices“ labai paprasta ir greita, o rezultatas kiekvieną kartą nustebina charakteringu koloritu. Man tai bene greičiausiai paruošiamų pietų variantas.
Nuotraukos iš Guodos virtuvės

„Onoff Spices“ pastos, padažai ir sriubos – autentiškas Thai skonis ir švari sudėtis
Prieskonių pastos – užpilamos ant paruošto maisto: pakepinto tofu ar vištienos su daržovėmis (morkos, paprikos, salierų kotai, brokoliai), sumaišoma, ir galima keptuvės kaitinimą išjungti. Papildomai jokių prieskonių, nei druskos dėti nereikia. Skanu valgyti su ryžiais. Ypač tinka lipnesni ryžiai, kokie naudojami suši gamybai.
TOM KHA sriuba ruošiama panašiai: pakepinam tofu ar vištieną su mėgstamom daržovėm ir dedam į verdantį vandenį, kartu su 160 ml kokosų kremo (kokosų pieno). Tada įpjaustom pievagrybių. Paverdam porą minučių, ir paruošta. Skanu valgyti su ryžiais ar trapučiais. Užpilama „Onoff Spices“ sriuba išsiskiria ne tik švaria sudėtimi, bet ir makaronų kokybe. Užpilti jie nesutyžta, o išlaiko savo formą. Yra skirtingo aštrumo pasirinkimas.
„Onoff Spices“ kokosų kremas labai patogus savo dydžiu – paprastai vienam gaminimui tokio kiekio užtenka, o atidarius didelį indelį kitą dieną reikia specialiai galvoti, kur jį sunaudoti.
Parengta ASSORTI asortimento vadovės Guodos Azguridienės