Klasikiniai deriniai su sūriu
2024-09-06

Gerus sūrius skanu valgyti vienus arba derinti su kitu maistu. Egzistuoja daugybė rekomendacijų su kuo valgyti kurį sūrį. Štai keli klasikiniai deriniai, kurie nesensta ir nepraranda savo žavesio:
1. Parmigiano Reggiano DOP ir kiti ilgo brandinimo kietieji sūriai su balzaminiu actu;
2. Gruyere Cave AOP ir kiti šveicariški sūriai su graikiniais riešutais;
3. Roquefort AOP ir kiti mėlynojo pelėsio sūriai su šviežiomis kriaušėmis;
4. Gres Champenois ir kiti minkštieji prancūziški sūriai su šviežiomis figomis;
5. Camembert su medumi.
Klasikiniai deriniai – tai tik skonių žaidimo pradžia. Su jais galima pažinti skirtingus sūrius ir savo pojūčius. Po to labai smagu improvizuoti, ir jokios klaidos čia padaryti negali, jei tik renkiesi kokybiškus produktus ir nepersivalgai.
_(1).webp)