Įsikelkite ASSORTI lojalumo kortelę į savo telefoną! Daugiau informacijos čia >

Kietasis sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP, brandintas 24 mėn.

Kietasis sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP, brandintas 24 mėn.

ANTICA FOMA
(0 atsiliepimų)

40,99 €/kg

Aprašymas:

„Antica Foma“ kietasis nepasterizuoto karvių pieno sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP, brandintas 24 mėnesius, yra puikus itališkas sūris, gaminamas Emilijos-Romanijos ir Lombardijos regionuose. Tai intensyvaus, tačiau subalansuoto skonio sūris, turintis vaisių bei riešutų poskonį. Brandinimo metu susidaro smulkūs sūrio kristalai.

Rekomenduojame patiekti kaip užkandį, sutarkuoti ir pagardinti makaronus ar rizoto, paskaninti salotas arba įmaišyti į sriubas, sultinius ir padažus.

Šio sūrio gamybai naudojamas šviežias rytinis ir vakarinis karvių pienas. Kiekvienai sūrio galvai (37–40 kg) pagaminti reikia apie 550 litrų pieno! Gamybos metu pienas lėtai tirštėja, susidariusi varškė yra sutrupinama į gabalėlius. Tada sūris yra šildomas iki 55 °C temperatūros, jo granulės grimzta į katilo dugną ir sudaro vientisą masę. Vėliau sūris yra perkeliamas į apvalias nerūdijančio plieno talpas ir susegamas spyruokline sagtimi, kad išlaikytų savo formą. Po kurio laiko sagtis yra atsegama, įspaudžiamas sūrio pavadinimas ir vėl susegama. Vėliau sūris yra laikomas sūryme 20–25 dienas. Pasūdžius pradedamas brandinimo procesas ant medinių lentynų. Kas savaitę sūris yra apverčiamas, taip pat nuplaunamas kartu su lentyna. Praėjus 12 mėnesių profesionalai įvertina, ar sūris pakankamai kokybiškas, kad galėtų būti vadinamas Parmigiano Reggiano.

DOP (Denominazione di Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliukas rodo, kad galima atsekti visą sūrio pagaminimo kelią ir kilmę.

Laikymo sąlygos:

Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.

Prekės kilmės šalis:
Italija

PIENAS, druska, šliužo fermentas.

ANTICA FOMA
Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.

Receptai ir straipsniai

Populiariausi itališki ir olandiški sūriai. Kviečiame paragauti!
Skelbiame paskutinį straipsnių serijos apie populiariausius Europos sūrius tekstą. Šįkart gurmanišką kelionę pradėsime Italijoje, o baigsime – Nyderlanduose. Visų aprašytų garsiųjų sūrių galite įsigyti ASSORTI parduotuvėje, įsikūrusioje „Ogmios mieste“ Vi
Sūriai | kas, kaip ir su kuo valgoma?
Ilgai – nuo kelių mėnesių iki kelių metų – brandinti sūriai yra kieti, labai koncentruoti. Kuo ilgiau brandinamas sūris, tuo jis ne tik kietėja, bet ir mažiau jame lieka laktozės. Kietąjį sūrį kandant galima jausti natūraliai susidarusių sūrio kristalų.
Sūrio pyragas su parmezanu
Sūrio pyragai puikiai tinka šventiniam stalui. Šis pagamintas su maskarponės, rikotos ir parmezano sūriais, kurie papildo vienas kitą ir kartu su citrusinių vaisių natomis sukuria neužmirštamą malonių skonių potyrį.
Tagliatelle makaronai su pesto padažu
Norint paruošti gardų patiekalą, nebūtina valandų valandas vargti virtuvėje. Šiuos klasikinius makaronus su pesto padažu pagaminsite vos per keliolika minučių. Tagliatelle makaronai pagardinti Genujos pesto padažu, aplieti šalto spaudimo extra virgin
Klasikiniai deriniai su sūriu
Gerus sūrius skanu valgyti vienus arba derinti su kitu maistu. Egzistuoja daugybė rekomendacijų su kuo valgyti kurį sūrį. Štai keli klasikiniai deriniai, kurie nesensta ir nepraranda savo žavesio...
Visi straipsniai ir receptai
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.