6,95 €
27,80 €/kg
„Isigny“ nepasterizuoto karvių pieno sūris CAMEMBERT MOULE A LA LOUCHE, brandintas 16 dienų, yra drėgnas ir minkštas išraiškingo skonio sūris. Savo tekstūra bei skoniu primena bri sūrį, tačiau yra kiek intensyvesnis ir minkštesnis. 45 % rieb. s. m.
Rekomenduojame atsipjauti ir uždėti ant prancūziško batono, užtepti ant krekerių ar duonos lazdelių, taip pat mėgautis su džiovintais bei šviežiais vaisiais arba ragauti vieną.
Šis sūris yra kilęs iš Normandijos regiono Prancūzijoje. Gaminamas kaitinant pieną, į jį pridedant pieno rūgšties bakterijų bei fermentų. Kai susidaro varškė, ji yra supjaustoma kubeliais, pasūdoma ir perpilama į mažas cilindrines formas. Kas šešias–dvylika valandų formos yra pasukamos, kad išrūgos tolygiai nutekėtų. Po 48 valandų kiekvienoje formoje susidaro plokščia sūrio masė, paprastai sverianti 250 g. Tada ant kiekvieno sūrio paviršiaus užpurškiama Penicillium camemberti pelėsio ir sūriai paliekami brandinti mažiausiai tris savaites. Sūrio išorėje susiformuoja „žydinti“ žievė (bloomy rind), taip vadinama dėl savo švelnios tekstūros. Kai sūriai subręsta, jie yra įvyniojami į popierių ir supakuojami į medines dėžes transportavimui.
Laikyti 0–6 °C temperatūroje.