Sūris GRUYERE CAVE AOP, brandintas 18 mėn.
39,99 €/kg
„Margot“ nepasterizuoto karvių pieno šveicariškas sūris GRUYERE CAVE AOP, brandintas net 18 mėnesių, yra nuostabaus kompleksiško skonio, ragaujant jaučiamos žemiškos natos. Tai dramblio kaulo spalvos, malonios tekstūros sūris, kuris dažniausiai neturi skylučių. Vos drėgnas, vidutinio tvirtumo, nėra labai trapus.
Kadangi yra brandintas ilgai, jo skonis kiek intensyvesnis nei įprastai ir norint pajusti kiekvieną niuansą rekomenduojama jį ragauti vieną. Tačiau puikiai tinka salotoms, makaronams, sriuboms, sumuštiniams ir, žinoma, fondiu.
Griujero sūris yra gaminamas Griujerio regione Šveicarijoje. Gamyba prasideda kaitinant pieną iki 34 °C temperatūros vario kubiluose. Kai susidaro varškė, ji yra supjaustoma, tada kurį laiką kaitinama 43 °C temperatūroje, vėliau staigiai pakeliama iki 54 °C. Vėliau varškė yra patalpinama į specialias formas ir spaudžiama. Kai varškė yra pasūdoma, prasideda brandinimo procesas, kuris vyksta rūsiuose.
Turi AOP (Appellation d'Origine Protégée / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, suteikiamą tik tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, o pavadinime yra geografinę kilmę žymintis vietovardis. Visos produkto gamybos stadijos (nuo žaliavų gamybos iki perdirbimo) turi būti atliekamos toje vietovėje.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.