Sūris GRUYERE CAVE AOP, brandintas 18 mėn.

Sūris GRUYERE CAVE AOP, brandintas 18 mėn.

MARGOT
(0 atsiliepimų)

39,99 €/kg

Aprašymas:

„Margot“ nepasterizuoto karvių pieno šveicariškas sūris GRUYERE CAVE AOP, brandintas net 18 mėnesių, yra nuostabaus kompleksiško skonio, ragaujant jaučiamos žemiškos natos. Tai dramblio kaulo spalvos, malonios tekstūros sūris, kuris dažniausiai neturi skylučių. Vos drėgnas, vidutinio tvirtumo, nėra labai trapus.

Kadangi yra brandintas ilgai, jo skonis kiek intensyvesnis nei įprastai ir norint pajusti kiekvieną niuansą rekomenduojama jį ragauti vieną. Tačiau puikiai tinka salotoms, makaronams, sriuboms, sumuštiniams ir, žinoma, fondiu.

Griujero sūris yra gaminamas Griujerio regione Šveicarijoje. Gamyba prasideda kaitinant pieną iki 34 °C temperatūros vario kubiluose. Kai susidaro varškė, ji yra supjaustoma, tada kurį laiką kaitinama 43 °C temperatūroje, vėliau staigiai pakeliama iki 54 °C. Vėliau varškė yra patalpinama į specialias formas ir spaudžiama. Kai varškė yra pasūdoma, prasideda brandinimo procesas, kuris vyksta rūsiuose.

Turi AOP (Appellation d'Origine Protégée / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, suteikiamą tik tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, o pavadinime yra geografinę kilmę žymintis vietovardis. Visos produkto gamybos stadijos (nuo žaliavų gamybos iki perdirbimo) turi būti atliekamos toje vietovėje.

Laikymo sąlygos:

Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.

Prekės kilmės šalis:
Šveicarija

PIENAS, šliužo fermentas, druska, PIENO rūgšties bakterijų kultūros.

MARGOT

„Margot“ tradicinius šveicariškus sūrius pradėjo gaminti 1886-aisiais Juros kantone. Iš pradžių gamino griujerą (gruyere) sūrį su saugoma kilmės vietos nuoroda, tačiau greitai asortimentas prasiplėtė iki appenzeller, tete de moine, vacherin fribourgeois ir kitų gerai žinomų sūrių. Svarbiausi elementai geram sūriui:

Pienas. Šveicarija yra žinoma dėl švaraus oro ir turtingos gamtos. Karvutės ganosi kalnuose ir maitinasi šviežia žole, todėl ir pienas būna nuostabaus skonio.

Receptas. Sūriai gaminami pagal senas, laiko patikrintas tradicijas. Tai daro patyrę profesionalai, jaučiantys atsakomybę už galutinį produktą.

Brandinimas. Sūriai brandinami drėgnuose rūsiuose, kur įgauna išraiškingą aromatą. Kiekvienas sūris brandinamas tiek, kad geriausiai atsiskleistų jo skonis.

„Margot“ sūriai atneš džiaugsmo ant jūsų stalo. Atraskite savo mėgstamiausią. Gal tai bus griujerio sūris, o gal fondiu?

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.
Garsiausi šveicariški sūriai: EMENTALIS, GRIUJERAS IR ETIVAZAS
Išskirtiniame sūrių kambaryje parduotuvėje ASSORTI, įsikūrusioje „Ogmios mieste“ Vilniuje, ir mūsų internetinėje parduotuvėje rasite apie 150 sūrių rūšių iš visos Europos sūrių iš visos Europos. Straipsnių serijoje apie sūrius supažindinsime jus su visame
Sūriai | kas, kaip ir su kuo valgoma?
Ilgai – nuo kelių mėnesių iki kelių metų – brandinti sūriai yra kieti, labai koncentruoti. Kuo ilgiau brandinamas sūris, tuo jis ne tik kietėja, bet ir mažiau jame lieka laktozės. Kietąjį sūrį kandant galima jausti natūraliai susidarusių sūrio kristalų.
Visi straipsniai ir receptai
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.
Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau