Bolivinės balandos salotos su burokėliais, granatais ir apelsinais
2024-02-01

Salotos turi būti spalvingos ir skanios! Lėkštėje karaliauja maistingoji bolivinė balanda, ryškiai violetiniai salotų lapeliai, salstelėjęs ir citrusinį poskonį turintis sūris bei spalvingumo suteikiantys apelsinų kubeliai ir granatų sėklos.
Salotoms reikės:
270 g
Radicchio salotų
100 g karvių
ir avių sūrio su apelsinų žievelėmis
80 g raudonos
bolivinės balandos
70 g
džiovintų spanguolių
2 virtų
burokėlių
1-2 apelsinų
1 granato
alyvuogių
aliejaus
druskos
pipirų
Salotų paruošimas:
- Burokėliai supjaustomi vidutinio storio griežinėliais.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
- Sudedame pjaustytus burokėlius, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska ir maltais pipirais iš abiejų pusių.
- Įkaitiname orkaitę iki 200°C temperatūros (režimas – konvekcija) ir kepame apie 10-15 minučių.
- Iškeptus burokėlius atidedame į šalį, kol prireiks.
- Nedideliame prikaistuvyje užverdame 210 g vandens.
- Bolivinę balandą nuplauname po šaltu tekančiu vandeniu.
- Vandeniui užvirus, suberiame kruopas ir verdame apie 10-15 minučių.
- Išvirusias kruopas pagardiname žiupsneliu druskos, išmaišome, uždengiame puodą dangčiu ir paliekame apie 5 minutes.
- Radicchio salotos supjaustomos ir sudedamos į lėkštes.
- Sudedame išvirtas bolivinės balandos sėklas ir keptus burokėlius.
- Nulupame apelsiną ir nupjaustome visą baltąją žievės dalį. Apelsiną supjaustome stambiais griežinėliais.
- Griežinėlius supjaustome į 4 dalis ir išdėliojame ant salotų.
- Apibarstome granato sėklomis ir džiovintomis spanguolėmis.
- Sūris taip pat sulaužome gabalėliais ir išdėliojame ant salotų.
Padažui reikės:
8 v.š. alyvuogių aliejaus
6 v.š. apelsinų sulčių
2 v.š. medaus
2 a.š. garstyčių su trumais
1-2 a.š. aguonų
¼ a.š. druskos
¼ a.š. maltų pipirų
Padažo paruošimas:
- Visus ingredientus sumaišome.
- Salotas apšlakstome paruoštu padažu ir viską gerai išmaišome.
- Pagardiname druska ir pipirais, jei jaučiate poreikį.