NORSAN
„Norsan“ specializuojasi aukščiausios kokybės Omega-3 produktų gamyboje. Įmonės tikslas yra išsiaiškinti Omega-3 veikimo būdą ir vaidmenį žmogaus kūne bei suteikti kuo daugiau naudos žmonėms tinkamai vartojant Omega-3. „Norsan“ – pirmoji Europos įmonė, pasiūliusi visą riebalų rūgščių matavimo, analizės ir reguliavimo sprendimą.
Omega-3 riebalų rūgštys yra polinesočiųjų riebalų rūgščių dalis. Skirtingai nuo sočiųjų riebalų rūgščių, organizmas negali jų pasigaminti pats, todėl jos turi būti gaunamos su maistu. Kadangi Omega-3 riebalų rūgštys yra gyvybiškai svarbios mūsų organizmui, jos taip pat vadinamos nepakeičiamosiomis riebalų rūgštimis. Papildyti organizmą Omega-3 riebalų rūgštimis vartojant žuvų taukus yra efektyvus pasirinkimas. Viena vertus, todėl, kad vengiame sunkiųjų metalų vartojimo („Norsan“ žuvų taukai yra išgryninami pagal unikalų trijų pakopų procesą, kuris pašalina sunkiuosius metalus, teršalus ir PCB), kita vertus, vien tik žuvies vartojimas neužtikrina jūrinių Omega-3 riebalų rūgščių poreikį.
Mūsų organizmui reikalinga Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių pusiausvyra. Norint kompensuoti Omega-3 trūkumą ir subalansuoti Omega-6 / Omega-3 santykį, rekomenduojama suvartoti 2000 mg Omega-3 riebalų rūgščių per dieną.
Kiekviename „Norsan“ gaminyje stengiamasi naudoti kuo mažiau ingredientų. Pavyzdžiui, produktas „Omega-3 Arktis“ beveik 100 % pagamintas iš menkių kepenų aliejaus. Omega-3 aliejų gamybai naudojamos tik laukinės žuvys, gaunamos iš tausios žvejybos.