10,99 €
43,96 €/kg
„Tartufi Jimmy“ makaronai su baltaisiais trumais TAGLIOLINI yra pagaminti pagal Kampolifonės regiono Italijoje receptą. Džiovinti lėtai ir ilgai, todėl turi malonią tekstūrą. Trumai suteikia makaronams pikantiško skonio.
Šie makaronai gaminami bronzinėmis formomis. Taip pagaminti makaronai labai skiriasi nuo gamintų tefloninėmis. Bronzinės formos tarsi pašiaušia makaronų paviršių, o toks nelygus paviršius yra idealus padažui: jis prilimpa prie makaronų, nuo jų nenuteka.
Tagliolini makaronai yra pailgi, primena spagečius. Laikomi tradiciniu patiekalu Molizės ir Pjemonto regionuose Italijoje.
Baltieji trumai (Tuber magnatum Pico) yra laikomi vienais vertingiausių trumų visame pasaulyje dėl savo puikių organoleptinių savybių. Baltieji trumai yra kiek švelnesnio kvapo bei skonio nei juodieji. Maloniai kvepia ąžuolais, muskusu bei net alyvuogėmis. Pikantiško skonio, turi vos jaučiamo aitrumo, žemiškų bei riešutinių natų. Lengvai atpažįstami dėl savo auksinės, ochros spalvos. Viduje geltoni arba rusvi, turi baltos spalvos „venų“. Derlius renkamas spalio–gruodžio mėnesiais. Dažniausiai randami po ąžuolais, beržais, tuopomis ir kt.
Apie trumus
Trumai, dar vadinami „požemių perlais“, „virtuvės brangakmeniais“ bei „elfų obuoliais”, yra nuostabus rinktinis valgis, kurio kilogramas kainuoja ne vieną šimtą eurų.
Organoleptinės savybės. Nelengva apibūdinti trumų aromatą bei skonį tiems, kurie nėra jų ragavę. Svarbu paminėti, kad jie išties intensyvaus išskirtinio skonio bei kvapo. Specialistai jį apibūdina kaip panašų į garstyčių bei ilgai brandinto sūrio. Kai kurie teigia, kad kvapas primena česnakus, konservuotus kukurūzus, muskusą bei riešutus. Kartą pauostę trumų, lengvai įsiminsite šį kvapą ir jį atpažinsite.
Jie gali būti įvairaus dydžio: nuo mažiukų, kelių centimetrų skersmens kamuoliukų iki bulvės dydžio, sveria 10–60 g. Šių grybų paviršius kiek grublėtas, o po juo esantis mėsingas minkštimas gali būti tiek tamsios, tiek kremo spalvos. Trumų forma šiek tiek priklauso nuo dirvožemio: jei žemė minkšta, jie auga apvalūs ir glotnūs, jei kieta – netaisyklingos formos, mat kovoja dėl erdvės.
Trumai auga po žeme, todėl jų ieškant į pagalbą pasitelkiamos kiaulės arba šunys, kurių ypatinga uoslė leidžia surasti šiuos grybus. Kvapas yra pagrindinis trumų brandos ir kokybės požymis, mat kvapiosios medžiagos susiformuoja tik tada, kai grybai yra tinkamai subrendę.
Šviežius trumus prieš vartojant reikia nuplauti vandeniu ir nešvarumus nuvalyti šepetėliu. Grybo išorė turi būti visiškai švari – tik tada galima lupti žievelę ir susmulkinti juos specialiomis pjaustyklėmis. Nerekomeduojama vartoti trumų su ryškaus skonio ir aromato maistu. Šiais grybais labiausiai tinka gardinti švelnaus skonio produktus: ryžius, makaronus, bulves ir pan. Taip pat išryškinti visus trumų skonio atspalvius padeda riebumas, tad sūriai, sviestas ir aliejus puikiai su jais dera.
Suberti į pasūdytą verdantį vandenį, virti 2/3 minutes. Nupilti vandenį ir patiekti su gabalėliu sviesto.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.