16,75 €
23,93 €/l
Tai iš auksinių suomiškų miežių ir ledynų šaltinių vandens pagaminta, vidurnačio saulės išpuoselėta tyra suomiška degtinė FINLANDIA.
Svarbiausi degtinės elementai: vanduo, saulė ir miežiai.
- Gaminama iš natūraliai filtruoto vandens. Jis pats filtruojasi keliaudamas akmenimis ir smėliu.
- Kiekvieną vasarą Suomijoje būna toks etapas, kai saulė nenusileidžia 72 dienas. Spėjama, kad toks magiškas laikas turi įtakos degtinės skoniui.
- Auksiniai suomiški miežiai yra labai išvermingi. Malonus jų poskonis jaučiamas ragaujant šį alkoholinį gėrimą.
Degtinė – tradicinis Rytų Europos šalių, Skandinavijos ir Rusijos alkoholinis gėrimas, gaminamas iš grūdų ar bulvių. Tiksliai atsekti degtinės (ir jos pavadinimo) kilmės neįmanoma, tačiau tikriausiai ji kilusi javais turtingame regione, kuris dabar apima Lenkiją, Baltarusiją, Lietuvą, Ukrainą ir vakarinę Rusiją. Degtinė seniai žinoma ir Skandinavijoje.
Pirmieji žmonėms žinomi alhoholiniai gėrimai buvo gaminami fermentacijos būdu ir buvo nestiprūs, nes mielės nebeišgyvena, kai alkoholio koncentracija pasiekia ~16 %. Manoma, kad distiliacija, dar vadinama „vyno deginimu“, buvo išrasta maždaug VIII amžiuje. Šio proceso, leidžiančio pagaminti gėrimus iki 60 % alkoholio tūrio koncentracijos, eiga ilgai buvo laikoma paslaptyje. Pirmą kartą distiliavimo aparatas aprašytas mždaug XIII amžiuje.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.