Velykinis šviežių morkų pyragas
Po sočių Velykų pietų ar vakarienės su šeima, šventinį vakarą svarbu užbaigti saldžia nata. Tad ar yra kas nors geriau už tradicinį morkų pyragą? Gausus šviežių morkų, gryno vanilės ekstrakto, aromatingojo cinamono bei smulkintų pistacijų gabaliukų derinys, kuris bus puiki Velykų stalo puošmena. O nesunkiai pagaminamą pyragą papuoš smagios, spalvingos morkytės!
Porcijų skaičius 10–12. Paruošimo laikas – 25 min. Gaminimo laikas – 1 val. 10 min.
Reikės:
175 ml aliejaus
75 g natūralaus jogurto
3 kiaušinių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
200 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
250 g „Muscovado“ cukraus
2 šaukštelių malto cinamono
Šviežio muskato riešuto
200 g morkų, tarkuotų
100 g razinų
100 g pistacijų
100 g sūdyto sviesto
200g cukraus pudros
50 g maskarponės sūrio
50 g rikotos sūrio
100 g sukraus masės
Maistinių dažų
Paruošimas:
- Inde išplakite aliejų, jogurtą, kiaušinius ir vanilę. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną, žiupsnį druskos ir įtarkuokite ¼ muskato riešuto.
- Sumaišykite visus paruoštus ingredientus į vieną bendrą dubenį, taip pat suberkite tarkuotas morkas, razinas ir dalį pistacijų. Gerai viską išmaišykite ir masę supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pyragą kepkite 1 valandą 10 minučių.
- Norėdami pasigaminti glajų, išplakite sviestą ir cukraus pudrą iki vientisos masės. Įmaišykite dalį maskarponės ir rikotos sūrių bei vėl išplakite. Tada sudėkite likusią dalį sūrių ir lengvais judesiais baikite maišyti masę.
- Išimkite pyragą iš formos ir storai aptepkite glajumi. Galite pabarstyti likusiomis pistacijomis.
- Iš cukraus masės išminkykite morkyčių ir lapelių formas ir papuoškite jomis pyragą. Patariama rinktis spalvotas cukraus mases arba dažyti jas maistiniais dažais pagal norimą atspalvį. Tikras pavasario įkvėptas šventinis gardėsis!
Receptas iš www.bbcgoodfood.com