Veganiški Udon makaronai su daržovėmis
2023-10-10
.png)
Reikia įkvėpimo pietums ar vakarienei? Štai lengvas ir greitai paruošiamas veganiškas patiekalas, pripildytas minkštų Udon makaronų, traškių ekologiškų daržovių ir gardaus sojų padažo. Patiks visiems!
Makaronams reikės:
250 g UDON makaronų
100 g pomidoriukų
5 nedidelių morkų
1 brokolio
1 paprikos
1 skardinės avinžirnių
Padažui reikės:
90 g vandens
30–40 g sojų padažo
10 g WOK UP prieskonių pastos
1-2 v.š. agavų sirupo
1 v.š. ryžių acto
1 v.š. sezamų sėklų
1–2 a.š. kukurūzų krakmolo
½ citrinos sulčių
Paruošimas:
- Sezamų sėklas pakepiname nedidelėje keptuvėje, kol gražiai apskrus ir paskleis savo aromatą.
- Visus padažui skirtus ingredientus sumaišome ir atidedame į šalį, kol prireiks.
- Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų.
- Sudedame griežinėliais supjaustytas morkas ir pakepiname kelias minutes.
- Tada sudedame brokolio žiedynus ir juostelėmis supjaustytą papriką. Pakepiname kelias minutes.
- Suberiame avinžirnius.
- Supilame paruoštą padažą ir viską gerai išmaišome. Maišome, kol masė sutirštės.
- Puodą, kuriame virsite makaronus, užverdame su dideliu kiekiu vandens ir žiupsniu druskos.
- Sudedame makaronus ir verdame apie 14 minučių. Išvirtus makaronus nukošiame ir sumaišome su ingredientais, esančiais keptuvėje.
- Įmaišome supjaustytus pomidoriukus.
- Viską dar kartą gerai išmaišome, kol padažas tolygiai pasiskirstys su makaronais.
- Patiekiame į
lėkštes, apibarstome sezamų sėklomis ir skanaujame.
Receptas @svajojantis_olandas