Naujiena! Siuntas pristatome į VENIPAK paštomatus.

Veganiškas Poke Bowl su falafeliais

2024-01-10
Veganiškas Poke Bowl su falafeliais

Sausis – veganiškos mitybos mėnuo! Atraskite naujus skonius ir išbandykite veganišką Poke Bowl, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieką falafeliai, o juos apsupa gausybė įvairiausių šviežių ir fermentuotų daržovių, basmati ryžiai ir viską apjungiantis saldžiarūgštis padažas.

Veganiškui Poke Bowl su falafeliais reikės:

160 g falafelių
125 g sultenių
100 g Edamame pupelių
80 g virtų basmati ryžių
1 avokado
1 paprikos
1 ilgavaisio agurko
Fermentuotų morkų su imbieru
Humuso su keptomis paprikomis
Šviežiai maltų pipirų
Druskos

Paruošimas:

  1. Nedideliame prikaistuvyje ir nedideliame kiekyje pasūdyto vandens išverdame pupeles. Verdame apie 3-4 minutes, nukošiame vandenį ir atidedame į šalį.
  2. Į nedidelį puodą supilame 250 g vandens, įberiame žiupsnelį druskos ir suberiame ryžius. Verdame apie 10-12 minučių ant mažos ugnies (arba kaip nurodyta ant pakuotės). Nukošiame, perplauname šaltu vandeniu ir atidedame į šalį, kol prireiks.
  3. Į lėkštę sudedame sultenės lapelius, virtus ryžius, plonomis juostelėmis pjaustytą papriką, pjaustytą avokadą, agurką, įdedame pora šaukštų fermentuotų morkų ir humuso, apibarstome Edamame pupelėmis.
  4. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir įkaitiname. Falafelius kepame apie 5 minutes. Išimame iš keptuvės ir išdėliojame į lėkštes.

Padažui reikės :

40 g sezamų pastos
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. agavų sirupo
¼ a.š. druskos (arba pagal skonį)
¼ a.š. šviežiai maltų pipirų (arba pagal skonį)

Paruošimas:

  1. Visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės.
  2. Viską apipilame padažu ir apibarstome šviežiai maltais pipirais.

Skanaus!

Receptas: @svajojantis_olandas

Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau