Veganiškas Poke Bowl su falafeliais

Sausis
– veganiškos mitybos mėnuo! Atraskite naujus skonius ir išbandykite veganišką Poke Bowl, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieką falafeliai, o juos apsupa
gausybė įvairiausių šviežių ir fermentuotų daržovių, basmati ryžiai ir viską apjungiantis
saldžiarūgštis padažas.
Veganiškui Poke Bowl su falafeliais reikės:
160 g falafelių
125 g sultenių
100 g Edamame pupelių
80 g virtų basmati ryžių
1 avokado
1 paprikos
1 ilgavaisio agurko
Fermentuotų morkų su imbieru
Humuso su keptomis paprikomis
Šviežiai maltų pipirų
Druskos
Paruošimas:
- Nedideliame prikaistuvyje ir nedideliame kiekyje pasūdyto vandens išverdame pupeles. Verdame apie 3-4 minutes, nukošiame vandenį ir atidedame į šalį.
- Į nedidelį puodą supilame 250 g vandens, įberiame žiupsnelį druskos ir suberiame ryžius. Verdame apie 10-12 minučių ant mažos ugnies (arba kaip nurodyta ant pakuotės). Nukošiame, perplauname šaltu vandeniu ir atidedame į šalį, kol prireiks.
- Į lėkštę sudedame sultenės lapelius, virtus ryžius, plonomis juostelėmis pjaustytą papriką, pjaustytą avokadą, agurką, įdedame pora šaukštų fermentuotų morkų ir humuso, apibarstome Edamame pupelėmis.
-
Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir įkaitiname. Falafelius kepame apie 5
minutes. Išimame iš keptuvės ir išdėliojame į lėkštes.
Padažui reikės :
40 g sezamų pastos
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. agavų sirupo
¼ a.š. druskos (arba pagal skonį)
¼ a.š. šviežiai maltų pipirų (arba pagal skonį)
Paruošimas:
- Visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės.
- Viską apipilame padažu ir apibarstome šviežiai maltais pipirais.
Receptas: @svajojantis_olandas