Veganiška miso sriuba
2023-10-12
.png)
Pagaminti šią veganišką miso sriubą yra neįtikėtinai lengva. Ji gardi, maistinga ir sušildanti, kai lauke siaučia žvarbūs žiemos vėjai. Sriubai ypatingo skonio suteikia veganiškas padažas NO FISH, miso pasta, stikliniai makaronai, šitake grybai ir dar keli puikūs ingredientai. Nusikaltimas būtų neišbandyti!
Reikės:
600 g vandens200 g GLASNUDELN vermišelių (stiklinių makaronų)
3–4 v.š. veganiško padažo NO FISH
3–4 v.š. miso pastos
2 v.š. sezamų aliejaus
6 džiovintų šitake grybų
Tofu, sojų pupelių daigų ir jūros dumblių pagal norimą kiekį
Skrudintų sezamų sėklų
Žalios citrinos sulčių arba pusės geltonos citrinos sulčių
Paruošimas:
- Grybus sudėkite į 80°C temperatūros vandenį ir palaikykite 10 minučių. Tuomet išimkite iš vandens ir nuskalaukite tekančiu vandeniu. Atidėkite į šalį.
- Jūros dumblius nuplaukite po tekančiu vandeniu ir 5 minutes pamirkykite šaltame vandenyje. Skystį nupilkite ir 2 minutes virkite šviežiame vandenyje (nenaudokite vandens, kuriame mirkėte). Paruoštus dumblius atidėkite į šalį, kol prireiks.
- Tuo metu vidutinio dydžio puode užkaitinkite vandenį.
- Kai vanduo bus karštas, nupilkite samtį vandens ir atidėkite į šalį.
- Į puodą supilkite no fish padažą, sojų padažą, sezamų aliejų. Ten pat sudėkite grybus ir jūros dumblius.
- Sudėkite makaronus ir šakutės pagalba maišykite bei atskirkite vienus nuo kitų. Pavirkite apie 4 minutes, bet neužvirkite. Išjunkite kaitrą.
- Miso pastą sumaišykite su atidėtu samčiu vandens ir įmaišykite į puodą su kitais ingredientais.
- Sudėkite kubeliais pjaustytą tofu ir išmaišykite.
- Supilkite citrinų sultis. Išmaišykite.
- Patiekite į dubenėlius ir įmaišykite pupelių daigų, apibarstykite sezamų sėklomis.
Receptas @svajojantis_olandas