Galimi siuntų vėlavimai Kaune renkantis VENIPAK pristatymą!

Troškinys su moliūgais

2023-10-13
Troškinys su moliūgais

Ruduo – puikus laikas daugiau gaminti namuose. Kai vakarai tampa tamsesni, o už lango vis vėsiau, metas ruošti šildančius rudens gėrybių troškinius! Pagaminti troškinį visai nesudėtinga, o moliūgų gabalėliai, sultinga jautiena bei basmati ryžiai patiekalui suteiks daug sotumo.

 

Reikės:

½ sviestinio moliūgo
700 g jautienos sultinio
500 g smulkintos jautienos
250 g basmati ryžių
60 g džiovintų spanguolių
40 g kepintų migdolų
1 svogūno
2 česnako skiltelių
2 morkų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
50 g sviesto
1 a.š. cinamono
2 a.š maltos rūkytos saldžiosios paprikos, maltos
¼ a.š. malto muskato
¼ a.š. maltų gvazdikėlių
1-½ arb.š. druskos
¾ arb.š. maltų pipirų
žiupsnelio krapų

 

Paruošimas: 

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutrinkite česnaką.
  2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Stambiai sutarkuokite morkas.
  3. Įkaitintoje keptuvėje įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Kepkite smulkintą jautieną apie 3-4 minutes, kol paruduos.
  4. Sumažinkite kaitrą. Į mėsą įdėkite 50 g sviesto ir maišykite toliau, kol sviestas ištirps. Suberkite visus prieskonius ir pakepinkite apie minutę.
  5. Sudėkite svogūną, česnaką, moliūgą, morką, spanguoles ir kepkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  6. Suberkite ryžius ir supilkite jautienos sultinį. Viską gerai išmaišykite. Uždenkite kepimo indą ir užvirinkite.
  7. Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir virkite 15-20 minučių arba tol, kol ryžiai suminkštės ir sultinys susigers.
  8. Išjunkite kaitrą ir uždengę keptuvę palikite apie 5 minutes pastovėti.
  9. Paruoštą troškinį švelniai išmaišykite. Paragaukite. Jei trūksta, pagardinkite druska ir pipirais.
  10. Troškinį padalinkite į dubenėlius ir patiekite. Galiausiai apibarstykite krapais ir kepintais migdolais.

Receptas @svajojantis_olandas

Produktai receptui gaminti