Troškinys su moliūgais
2023-10-13
.png)
Ruduo – puikus laikas daugiau gaminti namuose. Kai vakarai tampa tamsesni, o už lango vis vėsiau, metas ruošti šildančius rudens gėrybių troškinius! Pagaminti troškinį visai nesudėtinga, o moliūgų gabalėliai, sultinga jautiena bei basmati ryžiai patiekalui suteiks daug sotumo.
Reikės:
½ sviestinio moliūgo700 g jautienos sultinio
500 g smulkintos jautienos
250 g basmati ryžių
60 g džiovintų spanguolių
40 g kepintų migdolų
1 svogūno
2 česnako skiltelių
2 morkų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
50 g sviesto
1 a.š. cinamono
2 a.š maltos rūkytos saldžiosios paprikos, maltos
¼ a.š. malto muskato
¼ a.š. maltų gvazdikėlių
1-½ arb.š. druskos
¾ arb.š. maltų pipirų
žiupsnelio krapų
Paruošimas:
- Smulkiai supjaustykite svogūną, sutrinkite česnaką.
- Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Stambiai sutarkuokite morkas.
- Įkaitintoje keptuvėje įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Kepkite smulkintą jautieną apie 3-4 minutes, kol paruduos.
- Sumažinkite kaitrą. Į mėsą įdėkite 50 g sviesto ir maišykite toliau, kol sviestas ištirps. Suberkite visus prieskonius ir pakepinkite apie minutę.
- Sudėkite svogūną, česnaką, moliūgą, morką, spanguoles ir kepkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Suberkite ryžius ir supilkite jautienos sultinį. Viską gerai išmaišykite. Uždenkite kepimo indą ir užvirinkite.
- Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir virkite 15-20 minučių arba tol, kol ryžiai suminkštės ir sultinys susigers.
- Išjunkite kaitrą ir uždengę keptuvę palikite apie 5 minutes pastovėti.
- Paruoštą troškinį švelniai išmaišykite. Paragaukite. Jei trūksta, pagardinkite druska ir pipirais.
- Troškinį padalinkite į dubenėlius ir patiekite. Galiausiai apibarstykite krapais ir kepintais migdolais.
Receptas @svajojantis_olandas