Trinta moliūgų sriuba – jaukiems rudens vakarams

Reikės:

  • 1 kg kubeliais pjaustyto nulupto moliūgo
  • 2 vidutinių svogūnų
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 vidutinių morkų
  • 1 litro vištienos ar daržovių sultinio (jeigu neturite, puikiai tiks vanduo ir sultinio kubelių kombinacija)
  • druskos
  • pipirų
  • ½ arbatinio šaukštelio smulkinto muskato riešuto
  • 100 ml grietinėlės
  • saujelės lukštentų moliūgų sėklų
  • saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus kepimui

Pristatome jums mūsų ASSORTI šeimos narės Austėjos receptą – trintą moliūgų sriubą. Kaip pati Austėja sako: „Kai tik už lango pasirodo įvairiomis spalvomis nuspalvinti rudeniniai medžių lapai, visada prisimenu šią nuotaikingai oranžinę moliūgų sriubą, kurią savo virtuvėje jau gaminu ne pirmus metus. Jos maloni kreminė konsistencija susijungia su gaiviu muskato riešuto, moliūgo ir švelniai pakepinto svogūno kvapu, pripildančio namus jaukumu.“

Kviečiame išbandyti!

Porcijų skaičius – 4–6. Paruošimo laikas – 10 min. Gaminimo laikas – 40 min.

Gaminimo būdas

  1. Į puodą, kuriame virsime sriubą, įpilame aliejaus. Kai aliejus įkaista, sudedame stambiau pjaustytą svogūną. Kai jis truputį apkepa, suberiame pjaustytą česnaką ir pakepame dar kelias minutes.
  1. Griežinėliais supjaustome morkas ir sudedame į puodą su česnakais ir svogūnais, pakepame apie 5–7 min., kol morkos šiek tiek suminkštės.
  1. Į puodą su morkomis, svogūnais ir česnakais suberiame moliūgo kubelius ir pakepame dar 5–7 min., kol moliūgas šiek tiek apkeps ir paskleis malonų kvapą.
  1. Kai apkepame moliūgą, supilame sultinį (jeigu neturite, įpilkite vandens ir įdėkite kelis sultinio kubelius), pagal skonį įberiame druskos, pipirų ir muskato. Verdame apie 25 min., arba kol visiškai suminkštės moliūgas ir morkos.
  1. Jau išvirtą sriubą sutriname elektriniu trintuvu iki vientisos kreminės masės.
  1. Patiekiame sriubą šiek tiek pašlakstę grietinėle ir pabarstę moliūgų sėklomis. Skanaus!

Naujienlaiškio prenumerata

Bendra suma:
0 €
Assorti

Įdėjus prekes į krepšelį, jos pasirodys čia.

Užsakymų istorija