Traškūs jūros lydekų kepsneliai su spanguolių salotomis
2023-10-13
_(1).png)
Šventiniai traškūs jūros lydekos kepsneliai, apvolioti ne tik džiūvėsėliuose kaip įprastai, bet kartu ir smulkintų kepintų migdolų, parmezano sūrio bei petražolių mišinyje. Kepti orkaitėje – mažiau riebalų. Patiekti rekomenduojame su gaiviomis žaliomis salotomis, pagardintomis džiovintomis spanguolėmis.
Kepsneliams reikės:
400 g šaldytos jūros lydekų filė be odos1 didelio arba 2 mažų kiaušinių
40 g panko džiūvėsėlių
70 g migdolų riešutų be luobelės
30 g tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio
1 a.š. šviežių arba džiovintų petražolių
Kelių šlakelių saulėgrąžų aliejaus
Druskos, juodųjų pipirų ir žuvies prieskonių – pagal skonį
Citrinos griežinėlių – patiekimui
Salotoms reikės:
3 saujų gražgarsčių3 saujų špinatų
100 g džiovintų spanguolių
70 g pekano (karijų) riešutų
70 g saulėgrąžų sėklų
2 avokadų
Salotų užpilui reikės:
1/3 citrinos sulčių4 v.š. extra virgin alyvuogių aliejaus
2 a.š. agavų sirupo
1 a.š. tiršto balzamiko acto
Žiupsnio druskos ir juodųjų pipirų
Salotų paruošimas:
- Pirmiausia pradėkite ruošti salotas, nes kepsneliai greitai kepa.
- Džiovintas spanguoles užpilkite šiltu vandeniu ir palaikykite apie valandą. Nupilkite ir nusausinkite.
- Sausoje keptuvėje apkepkite pasmulkintus karijų riešutus ir saulėgrąžų sėklas.
- Sumaišykite gražgarstes, špinatus, supjaustytą avokadą, karijas, saulėgrąžų sėklas ir mirkytas spanguoles.
- Padažui sumaišykite visus ingredientus ir apšlakstykite salotas.
Žuvies kepsnelių paruošimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
- Atitirpintą jūros lydekos filė nusausinkite ir pagardinkite druska bei prieskoniais.
- Migdolus apkepkite sausoje keptuvėje ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, parmezaną, migdolus ir petražoles. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų.
- Kitame dubenyje rankine šluotele lengvai išplakite kiaušinius.
- Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, apšlakstykite ir ištepkite saulėgrąžų aliejumi. Filė gabalėlius apvoliokite kiaušinio plakinyje, tuomet – džiūvėsėlių mišinyje ir sudėkite ant skardos. Kepkite orkaitėje apie 10 min.
- Patiekite su citrinos griežinėliais ir salotomis.
Receptas @dar_kasneli