Traškūs jūros lydekų kepsneliai su spanguolių salotomis

2023-10-13
Traškūs jūros lydekų kepsneliai su spanguolių salotomis

Šventiniai traškūs jūros lydekos kepsneliai, apvolioti ne tik džiūvėsėliuose kaip įprastai, bet kartu ir smulkintų kepintų migdolų, parmezano sūrio bei petražolių mišinyje. Kepti orkaitėje – mažiau riebalų. Patiekti rekomenduojame su gaiviomis žaliomis salotomis, pagardintomis džiovintomis spanguolėmis.

  

Kepsneliams reikės:

400 g šaldytos jūros lydekų filė be odos
1 didelio arba 2 mažų kiaušinių
40 g panko džiūvėsėlių
70 g migdolų riešutų be luobelės
30 g tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio
1 a.š. šviežių arba džiovintų petražolių
Kelių šlakelių saulėgrąžų aliejaus
Druskos, juodųjų pipirų ir žuvies prieskonių – pagal skonį
Citrinos griežinėlių – patiekimui

Salotoms reikės:

3 saujų gražgarsčių
3 saujų špinatų
100 g džiovintų spanguolių
70 g pekano (karijų) riešutų
70 g saulėgrąžų sėklų
2 avokadų
 

Salotų užpilui reikės:

1/3 citrinos sulčių
4 v.š. extra virgin alyvuogių aliejaus
2 a.š. agavų sirupo
1 a.š. tiršto balzamiko acto
Žiupsnio druskos ir juodųjų pipirų

 

Salotų paruošimas:

  1. Pirmiausia pradėkite ruošti salotas, nes kepsneliai greitai kepa.
  2. Džiovintas spanguoles užpilkite šiltu vandeniu ir palaikykite apie valandą. Nupilkite ir nusausinkite.
  3. Sausoje keptuvėje apkepkite pasmulkintus karijų riešutus ir saulėgrąžų sėklas.
  4. Sumaišykite gražgarstes, špinatus, supjaustytą avokadą, karijas, saulėgrąžų sėklas ir mirkytas spanguoles.
  5. Padažui sumaišykite visus ingredientus ir apšlakstykite salotas.

Žuvies kepsnelių paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
  2. Atitirpintą jūros lydekos filė nusausinkite ir pagardinkite druska bei prieskoniais.
  3. Migdolus apkepkite sausoje keptuvėje ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, parmezaną, migdolus ir petražoles. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų.
  4. Kitame dubenyje rankine šluotele lengvai išplakite kiaušinius.
  5. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, apšlakstykite ir ištepkite saulėgrąžų aliejumi. Filė gabalėlius apvoliokite kiaušinio plakinyje, tuomet – džiūvėsėlių mišinyje ir sudėkite ant skardos. Kepkite orkaitėje apie 10 min.
  6. Patiekite su citrinos griežinėliais ir salotomis.

Receptas @dar_kasneli

Produktai receptui gaminti

s