
Šventinė menkė
2024-01-18
2 porcijos
45 minutės
Ingredientai: Baltoji menkių filė, apelsinai, citrina, alyvuogių aliejus, ...
Visi ingredientaiGAMINIMAS
1
Paguldykite menkių filė į negilią keptuvę arba kepimo indą.
2
Supjaustykite griežinėliais puse apelsino ir citrinos, palikite žievelę ir įdėkite į įkaitusią keptuvę prie žuvies. Atskirame indelyje iš likusių apelsino ir citrinos išspauskite sultis ir įpilkite 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus.
3
Suplakite kartu ir apipilkite žuvį. Uždenkite ir leiskite marinuotis mažiausiai 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių.
4
Įkaitinkite keptuvėje likusį 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus.
5
Atsargiai išimkite žuvį iš marinato ir paguldykite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Kepkite virš vidutinės ugnies maždaug 4 minutes, apverskite ir kepkite tiek pat laiko iš kitos pusės.
6
Pagardinkite žuvį su šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų.
7
Įdėkite žuvį į orkaitę, kad išlaikytumėte šiltą ir tuo tarpu paruoškite padažą.
8
Kitoje mažesnėje keptuvėje išlydykite sviestą, įdėkite cukraus ir supilkite likusi marinatą iš žuvies.
9
Supilkite likusių dviejų apelsinų sultis į lėkštę.
10
Užvirkite padažą ir nuolat plakite kol šiek tiek sutirštės.
11
Pridėti apie 1/4 puodelio smulkiai susmulkinto baziliko lapelių į padažą.
12
Paskanaukite ir jei reikia, pridėkite daugiau prieskonių.
13
Išimkite žuvį iš orkaitės ir užpilkite sutirštėjusį padažą ant jos. Jei norite, pridėkite daugiau baziliko ir patiekite su virtais ryžiais arba bolivine balanda (quinoa).
Skanaus!
Ingredientai
700 g baltos menkių filė
3 apelsinai
1 citrina
Šviežias bazilikas
2 šaukštai nesūdyto sviesto
1 arbatinis šaukštelis rudojo cukraus
Druskos ir juodųjų pipirų