Sūrio pyragas su parmezanu

Sūrio pyragai puikiai tinka šventiniam stalui. Šis pagamintas su maskarponės, rikotos ir parmezano sūriais, kurie papildo vienas kitą ir kartu su citrusinių vaisių natomis sukuria neužmirštamą malonių skonių potyrį.

Ingredientai 20 cm sūrio pyragui.

Pagrindui reikės:

110 g sviestinių sausainių
40 g kepintų pekano (karijų) riešutų
30 g parmezano sūrio
80 g sviesto
1/2 a.š. šviežio rozmarino (nebūtina)

Sūrio sluoksniui reikės:

500 g maskarponės sūrio
250 g rikotos sūrio
120 g cukraus
50 g parmezano sūrio
4 mažų kiaušinių
2 v. š. kukurūzų krakmolo (galima keisti bulvių krakmolu)
3 v.š. citrinos sulčių
1 citrinos žievelės
1 a.š. vanilės pastos
Žiupsnelio druskos

Viršui reikės:

3 v.š. apelsinų džemo
Kelių šakelių šviežio rozmarino
Kelių griežinėlių apelsino

Paruošimas:

  1. Sausainius sutrinkite iki miltų, o pekano riešutus – truputį stambiau. Suberkite sutarkuotą ar elektriniu smulkintuvu susmulkintą parmezaną ir smulkiai supjaustytą rozmariną. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite. Į atsegamą 20 cm dydžio torto formą įtieskite kepimo popieriaus lakštą ir suverskite pagrindo masę. Suformuokite pagrindą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje iki 10 min. Atvėsinkite.
  2. Visi sūrio sluoksnio ingredientai turi būti kambario temperatūros. Galite maišyti rankine plakimo šluotele. Jei naudojate elektrinį plaktuvą, pasirinkite mažiausią greitį ir plakite trumpai, tik kol įsimaišys ingredientai.
  3. Maskarponės ir rikotos sūrius sumaišykite su cukrumi, vanilės pasta ir žiupsneliu druskos.
  4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išmaišant.
  5. Įmaišykite elektriniu smulkintuvu susmulkintą arba smulkiai sutarkuotą parmezaną, citrinos sultis ir žievelę.
  6. Sudėkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  7. Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo. Orkaitės apačioje padėkite karštu vandeniu pripildytą kepimo skardą, o pyragą statykite kiek aukščiau, ant grotelių ar kitos skardos. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Sumažinkite kaitrą iki 120 °C ir kepkite dar apie 60 min. Ar iškepė, tikrinkite pajudindami: pyrago kraštai turi būti sutvirtėję, o vidurys dar šiek tiek liūlantis.
  8. Iškepusį pyragą palikite kambario temperatūroje atvėsti ir palaikykite šaldytuve 12 val. ar ilgiau.
  9. Sūrio pyragą aptepkite apelsinų džemu ir apibarstykite 1/2 a.š. smulkiai supjaustyto rozmarino. Papuoškite apelsino griežinėliais ir rozmarino šakelėmis.

Receptas @dar_kasneli

10% nuolaida pirmam apsipirkimui

Užsisakę naujienlaiškį pirmieji sužinosite apie naujienas bei pasiūlymus!

Taisyklės
* Vienkartinė nuolaida galioja tik užsiregistravusiems nariams, perkant Assorti internetinėje parduotuvėje. Nuolaidos kodas negalioja dovanų rinkiniams, pieno mišiniams, alkoholio prekėms, dovanų čekiams. Nuolaida netaikoma pristatymo ir pakavimo mokesčiui. Pirkimo metu galima panaudoti tik vieną nuolaidos kodą, nuolaidos nesisumuoja. Kodas galioja iki 2022 12 31
Bendra suma:
0 €
Assorti

Įdėjus prekes į krepšelį, jos pasirodys čia.

Užsakymų istorija
Powered by ProofFactor - Social Proof Notifications