Sumuštinukai su rikota, kriaušėmis ir burokėliais

2023-10-10
Sumuštinukai su rikota, kriaušėmis ir burokėliais

Gardaus skonio sumuštinukai, kurie nepaliks abejingų. Traškų prancūzišką batoną (bagetę) apjungia, lyg vienas kitam sutverti ingredientai: minkšta rikota, kriaušės, prosciutto kumpis ir karamelizuotų burokėlių natos.


Sumuštinukams reikės:

1 prancūziško batono (bagetės)
250 g rikotos sūris
170 g karamelizuotų burokėlių su bruknėmis ir skrudinto sezamo prieskonių mišiniu
100 g prosciutto kumpio
50 g kedrinių pinijų
1-2 kriaušių
1 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. balzaminio acto
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Chia sėklų
Gražgarsčių


Paruošimas:

  1. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi (arba kepkite ant silikoninio kilimėlio).
  2. Prancūzišką batoną (bagetę) supjaustykite riekelėmis ir išdėliokite skardoje.
  3. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais.
  4. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje (režimas konvekcija) apie 10 min. arba, kol gražiai apskrus.
  5. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  6. Tuo tarpu kriaušes supjaustykite gabalėliais, apibarstykite ruduoju cukrumi, supilkite šaukštą balzaminio acto ir viską pavirkite ant viryklės apie 5 minutes. Kriaušės turi šiek tiek suminkštėti, bet vis tiek laikyti savo formą.
  7. Viską atvėsinkite.
  8. Duonos riekeles aptepkite rikota, uždėkite karamelizuotų burokėlių, kriaušių gabaliukų, Prosciutto kumpio, apibarstykite kedrinių pinijų riešutais, chia sėklomis, druska ir pipirais. Išdėliokite gražgarsčių lapelių ir skanaukite!


Receptas @svajojantis_olandas



Susiję produktai

Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau