Sumuštinukai su rikota, kriaušėmis ir burokėliais
2023-10-10

Gardaus skonio sumuštinukai, kurie nepaliks abejingų. Traškų prancūzišką batoną (bagetę) apjungia, lyg vienas kitam sutverti ingredientai: minkšta rikota, kriaušės, prosciutto kumpis ir karamelizuotų burokėlių natos.
Sumuštinukams reikės:
1 prancūziško batono (bagetės)250 g rikotos sūris
170 g karamelizuotų burokėlių su bruknėmis ir skrudinto sezamo prieskonių mišiniu
100 g prosciutto kumpio
50 g kedrinių pinijų
1-2 kriaušių
1 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. balzaminio acto
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Chia sėklų
Gražgarsčių
Paruošimas:
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi (arba kepkite ant silikoninio kilimėlio).
- Prancūzišką batoną (bagetę) supjaustykite riekelėmis ir išdėliokite skardoje.
- Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje (režimas konvekcija) apie 10 min. arba, kol gražiai apskrus.
- Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
- Tuo tarpu kriaušes supjaustykite gabalėliais, apibarstykite ruduoju cukrumi, supilkite šaukštą balzaminio acto ir viską pavirkite ant viryklės apie 5 minutes. Kriaušės turi šiek tiek suminkštėti, bet vis tiek laikyti savo formą.
- Viską atvėsinkite.
- Duonos riekeles aptepkite rikota, uždėkite karamelizuotų burokėlių, kriaušių gabaliukų, Prosciutto kumpio, apibarstykite kedrinių pinijų riešutais, chia sėklomis, druska ir pipirais. Išdėliokite gražgarsčių lapelių ir skanaukite!
Receptas @svajojantis_olandas