Speltų miltų vafliai

2024-01-18
Speltų miltų vafliai

Atėjo laikas tinkamai panaudoti spintelės gale gulinčią vaflinę. Minkšti, purūs, traškiais krašteliais vafliai taps Jūsų savaitgalio pusryčių dalimi. Jei pasigaminsite per daug, juos lengvai galėsite užšaldyti kitiems kartams. Galite neabejoti, kad vafliai išliks beveik tokie pat puikūs, kaip ką tik pagaminti.


Reikės:

250 g speltų miltų 630 tipo (arba 550 tipo kvietinių miltų)
125 g cukranendrių cukraus
3 kiaušinių
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1 žiupsnio jūros druskos
125 g sviesto
240 ml pieno arba augalinio gėrimo
60 ml gazuoto vandens


Paruošimas:

  1. Įjunkite vaflinę ir leiskite jai gerai įkaisti.
  2. Tuo metu visus birius ingredientus sudėkite į dubenį ir sumaišykite.
  3. Supilkite išplaktus kiaušinius, ištirpintą sviestą, pieną ir gazuotą vandenį bei šluotele išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Kepkite vaflius karštoje vaflinėje kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite su klevų arba agavų sirupu, šilauogėmis bei kitomis mėgstamomis uogomis. Skanaus!
Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau