Spalvingos salotos su halumi sūriu
2023-10-10

Išbandykite šias
gaivias, gardžias ir spalvingas salotas su grilio sūrių karaliumi – halumi.
Gardu, greitai paruošiama, tiesiog neįmanoma atsispirti!
Salotoms reikės:
Pekino kopūsto
Sultenių
250 g „Halloumi“ sūrio
125 g aviečių
125 g šilauogių
90 g pekano riešutų
Pasirinktinai:
Avokado
Lukštentų saulėgrąžų sėklų
Padažui reikės:
50 g balzaminio acto
50 g alyvuogių aliejaus
1 a.š. dižono garstyčių
1 a.š. česnako granulių
1 v.š. medaus
½ a.š. druskos
¼ a.š. pipirų
Paruošimas:
- Pekano riešutus pakepinkite ant keptuvės, kol lengvai apskrus. Atidėkite į šalį.
- Į lėkštes sudėkite pjaustytą Pekino kopūstą, sultenes, pjaustytą avokadą (jei naudosite), avietes, šilauoges ir pekano riešutus.
- Padažo ingredientus sudėkite į indelį ir labai gerai išmaišykite. Jei medus „kietas“, jį pašildykite ir tik tuomet sumaišykite su visais ingredientais.
- Gerai įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ant vidutinio stiprumo kaitros.
- Sūrį supjaustykite gana stambiais gabalėliais ir apkepinkite iš abiejų pusių. Grilyje keptas sūris dar gardesnis!
- Uždėkite ant paruoštų salotų, apipilkite pasiruoštu padažu ir apibarstykite lukštentomis saulėgrąžų sėklomis (jei naudosite).
- Skanaukite, kol sūris dar šiltas.
Receptas @svajojantis_olandas