Spaghetti makaronai su sardinėmis pagal Faustą Mariją Leščiauskaitę
2024-04-23

Jei svajojate apie saulėtą Italijos pakrantę, laidų vedėja ir žurnalistė Fausta Marija Leščiauskaitė kviečia pasigaminti šį visai nesudėtingą patiekalą. Makaronai spagečiai su konservuotimis sardinėmis jus ten nukels vos per 20 minučių.
Reikės:
250 g makaronų Spaghetti
Poros skiltelių česnako
Dviejų saujelių pomidoriukų
Trejeto sardinių gabaliukų (apie 90 gramų)
Alyvuogių aliejaus
Petražolių
Duonos
Česnakų granulės
Rūkytos paprikos
Žiupsnelio cukraus ir druskos
Paruošimas:
- Visų pirma, sutriname porą riekių jums skanios šviesesnės duonos. Čia puikiausiai tiks naudoti sudžiūvusią, sužiedėjusią duoną. Ją lengvai pašlakstome alyvuogių aliejumi, jei norime, apiberiame prieskoniais ir druska. Fausta naudoja česnako granules ir rūkytą papriką. Kepiname iki traškių trupinių.
- Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepiname perpjautus pomidoriukus. Po keleto minučių šalia įspaudžiame porą skiltelių česnako, sutraiškome pomidoriukus.
- Galiausiai į keptuvę dedame sardines, jas susmulkiname lopetėle, kad viskas taptų vienu padažu. Nepamirštame, kad galime naudoti ir nuo sardinių likusį aliejų.
- Pabarstome druska, užberiame žiupsnelį cukraus, dalį petražolių.
- Makaronus išverdame iki al dente, neperverdame. Virimo pabaigoje atsidedame puodelį vandens, kuriame virė makaronai. Dalį jo šliūkštelkime į padažą ir išmaišykime. Makaronus nukoškiame ir sudėkite į keptuvę su padažu.
- Viską gerai išmaišykite, kol makaronai pasidengs padažu, maišydami papildykite makaronų vandeniu tiek, kiek reikės. Pabaigoje į keptuvę įdedame šiek tiek trupinių ir viską sumaišome.
- Makaronus perkeliame į lėkštę, gausiai šlakstome alyvuogių aliejumi, barstome likusias petražoles ir trupinius. Iki pasimatymo Italijoje!
Receptas: @fausta_marija