Šokoladinis tortas su migdolų kremu

2023-10-10
Šokoladinis tortas su migdolų kremu

Šis šokoladinis tortas su migdolų kremų puikiai tiks ypatingai progai! Švelnus, aksominis, drėgnas gardėsis, kuriam nepakartojamą skonį suteiks uogos, kokosų traškučiai ir ekologiški saldainiai su migdolų kremo įdaru. Tikriems smaližiams!

 

Biskvitui reikės:

320 g miltų

360 g cukraus

290 ml pieno

200 g sviesto

65 g kakavos miltelių

40 g tirpios kavos

4 kiaušinių

1 a.š. vanilinio cukraus

2 a.š. kepimo miltelių

¼ a.š. druskos

 

Biskvito paruošimas:

  1. Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
  2. Dvi 18 cm dydžio torto formas išklojame kepimo popieriumi, o šonus patepame sviestu.
  3. Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo (mažiausiai 5 minutes).
  4. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno labai gerai išplakame masę.
  5. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį persijojame bent kelis kartus.
  6. Pieną sumaišome su tirpios kavos granulėmis ir šiek tiek pašildome, kol kava ištirps. Atidedame į šalį.
  7. Į sviesto ir kiaušinių masę suberiame pusę miltų mišinio ir išmaišome. Tada supilame pieną ir vėl išmaišome.
  8. Galiausiai suberiame likusius miltus ir išmaišome iki vientisos masės.
  9. Paruoštą tešlą paskirstome į dvi kepimo formas ir kepame iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 – 50 minučių.
  10. Iškeptus biskvitus ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti kambario temperatūroje.
  11. Atvėsusius biskvitus ištraukiame iš formų ir perpjauname per pusę. Turi būti 4 lygūs biskvitai.


Sirupui reikės:

2 v.š. tirpios kavos granulių

200 g verdančio vandens

100 g cukraus

 

Sirupo paruošimas:

  1. Į nedidelį prikaistuvį supilame kavą ir suberiame cukrų.
  2. Užvirus, sumažiname kaitrą ir paverdame dar apie 15 minučių.
  3. Paruoštą sirupą atvėsiname iki kambario temperatūros.


Kremui reikės:

250 g maskarponės sūrio

300 g kokosų grietinėlės

150 g baltųjų migdolų kremo

120 g karamelės

10 g želatinos

50 g vandens

 

Kremo paruošimas:

  1. Želatiną užmerkiame vandenyje ir palaukiame, kol išbrinks.
  2. Į dubenį sudedame maskarponės sūrį, migdolų kremą, karamelę ir kokosų grietinėlę. Viską gerai išplakame iki vientisos masės.
  3. Išbrinkusią želatiną ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba ant garų vonelės (svarbu neperkaitinti) ir leidžiame šiek tiek atvėsti.
  4. Atsargiai ir nuolat maišydami, pamažu supilame želatiną.


Torto paruošimas:

  1. Ant padėkliuko uždedame konditerinį žiedą arba kepimo formą, kurioje sluoksniuosime tortą ir įdedame acetato juostą aplink vidinius torto kraštus.
  2. Dedame pirmąjį biskvitą ir gausiai sutepame pasiruoštu sirupu, dedame ¼ kremo ir išlyginame.
  3. Tokiu principu susluoksniuojame visą tortą, kol viską sunaudosime.
  4. Paruoštą tortą uždengiame maistine plėvele ir įdedame į šaldytuvą. Paliekame per naktį.
  5. Kitą dieną nuimame konditerinį žiedą arba formą, atsargiai nuimame acetato juostą.
  6. Puošiame kremo bokšteliais, šviežiomis avietėmis ir šilauogėmis, saldainiais su migdolų kremo įdaru bei kokosų traškučiais su karamele. Skanaus!


Receptas @svajojantis_olandas

Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau