
Sluoksniuotos tešlos tarta su kriaušėmis ir STILTON sūriu
Autorius:
@Snapping_snack
2024-11-29
3 porcijos
30 minučių
Įsivaizduokite šiltą, traškią sluoksniuotos tešlos tartą, kurioje slypi saldžios kriaušės, aromatingas STILTON mėlynojo pelėsio sūris, lengvai sūrios PROSCIUTTO kumpio juostelės ir traškūs graikiniai riešutai – kiekvienas kąsnis sukuria nepamirštamą skonio patirtį.
Ingredientai: mėlynojo pelėsio sūris STILTON, šaldyta sluoksniuota tešla, ...
Visi ingredientaiGAMINIMAS
1
Atšildome sluoksniuotą tešlą kambario temperatūroje.
2
Apie 1 cm nuo kraštų įpjauname tešlos lakštą, lyg nubrėždami rėmelį. Įrėmintą lakšto vidurį pabadome šakute.
3
Nuskutame kriaušę, pjauname perpus, pašaliname kotelį ir sėklalizdį. Supjaustome plonomis riekelėmis ir pašlakstome citrinos sultimis.
4
Ant tešlos tepame figų džemo, dėliojame kriaušių riekeles, trupiname STILTON sūrio, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska. Tešlos kraštelis turi likti tuščias.
5
Kraštelį patepame kiaušinio plakiniu.
6
Kepame 180°C orkaitėje apie 20 min. Iškepus leidžiame truputį pravėsti.
7
Tuomet dėliojame kumpio juosteles, beriame smulkintus riešutus bei šviežio čiobrelio lapelius.
Skanaus!
Ingredientai