Galimi siuntų vėlavimai Kaune renkantis VENIPAK pristatymą!

Skrebučiai su maskarpone ir vyšniniais pomidoriukais

2024-05-29
Skrebučiai su maskarpone ir vyšniniais pomidoriukais

Reikės:

1 bagetė arba prancūziškas batonas, (maždaug 15-20 gabalėlių)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis druska
Žiupsnelis pipirų
4 puodeliai vyšninių pomidoriukų
1/2 šaukšteliai Viduržemio Jūros prieskonių mišinio
230g maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
230g ožkos sūrio (kambario temperatūros)
Balzamiko padažo

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę skrudinimo rėžimu iki 200 laipsnių. Apšlakstykite kiekvieną duonos riekelės pusę aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska bei pipirais. Dubenyje sumaišykite pomidorus su likusiu aliejumi tiek, kad pasidengtų juo ir įberkite žiupsnelį druskos bei prieskonių. 
  2. Skrudinkite duoną maždaug 1 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps trapi. Išėmę iš orkaitės atidėkite į šalį. Paimkite didelį gabalą aliuminio folijos ir sulankstykite mažą krepšelį. Į folijos krepšelį sudėkite pomidoriukus ir įdėkite į orkaitę, kol pomidoriukai pradės skilinėti, apie 7-10 minučių. Išimkite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.
  3. Sumaišykite maskarponės ir ožkos sūrius, kol taps vientisa masė. Išdėliokite skrebučius lėkštėje arba ant lentutės. Užtepkite sūrio mišinį ant keptos duonos gabaliukų, uždėkite 3-4 pomidoriukų puseles, ir apšlakstykite balzamiko glazūra. Skanaus!

Receptas ir nuotrauka iš www.lifeisbutadish.com

Produktai receptui gaminti