
Silkė pataluose – kitaip
Autorius:
Snapping Snack
2025-02-04
5 porcijoms
40 minučių
Tai šiuolaikinis ir elegantiškas užkandis, jungiantis traškias bulves, švelnią burokėlių užtepėlę ir silkę su trumų majonezu. Idealiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniams vakarams.
Ingredientai: Svogūnas, morka, kečupas, bulvės, alyvuogių aliejus, priesko...
Visi ingredientaiGaminimas
1
Bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome prieskonių mišiniu bei druska ir gerai išmaišome.
2
Kepame 180°C orkaitėje su vėjelio funkcija apie 25 min.
3
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, o morką sutarkuojame.
4
Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir šiam įkaitus suberiame svogūnus bei šiek tiek apkepame.
5
Prie svogūnų dedame tarkuotą morką ir kepame, kol suminkštės. Jei ims svilti, galime įpilti šiek tiek vandens.
6
Apkepus svogūnus su morkomis, beriame druskos, pipirų ir įmaišome kečupo. Viską pakaitiname dar apie minutę.
7
Į maisto smulkintuvą dedame burokėlius bei ožkų pieno varškės užtepėlę. Sutriname iki vientisos masės.
8
Įtarkuojame česnaką, beriame druskos ir pipirų, įspaudžiame citrinos sulčių. Išmaišome.
9
Silkę supjaustome juostelėmis.
10
Serviruojame užkandį taurėse: dedame burokėlių užtepėlės, apkeptas morkas su svogūnais, bulvių kubelius, silkės juosteles bei po šaukštelį majonezo su trumais. Papuošiame česnakų daigais.
Skanaus!
Ingredientai