Shiitake grybai su sojų padažu ir ryžiais

2024-01-08
Shiitake grybai su sojų padažu ir ryžiais
Jei esate azijietiškos virtuvės gerbėjas, šis patiekalas Jums tikrai patiks! Kalbant apie grybus, Shiitake yra viena pikantiškiausių, mėsingiausių grybų rūšių. Jie itin universalūs, todėl galite naudoti juos kaip garnyrą prie bulvyčių, makaronų, kruopų arba skaninti rizoto patiekalus, picas, troškinius ir sriubas. Šį kartą paruošėme Jums receptą, kuris nereikalaus daug pastangų ir laiko, tačiau liksite be galo patenkinti. Išbandykite!

Reikės:
450 g Shiitake (šitake) grybų
6 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai laimo sulčių
2 arbatiniai šaukšteliai Sriracha padažo (daugiau, jei mėgstate)
5 šaukštai sezamų aliejaus
Rupios druskos
Ilgagrūdžių ryžių
Sezamų sėklų ar įvairių žolelių

Paruošimas:
  1. Nuimkite grybams kotelius, didesnius grybus perpjaukite per pusę, o mažesnius palikite sveikus. Mažame dubenyje sumaišykite sojų padažą, laimo sultis, Sriracha padažą, smulkintą česnaką ir skrudintų sezamų aliejų.
  2. Wok keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite du šaukštus sezamo aliejų. Sudėkite grybus ir kepkite 5 minutes, kol taps traškūs iš išorės. Kepdami įberkite kelis žiupsnelius rupios druskos. 
  3. Kai grybai apskrus iš visų pusių, atsargiai supilkite paruoštą padažą ir toliau kepkite 1–3 minutes, kol masė taps tamsiai rudos ir blizgios spalvos.
  4. Patiekite su ilgagrūdžiais ryžiais bei sezamų sėklomis arba įvairiomis žolelėmis.

Produktai receptui gaminti

s