Saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir rikotos keptas sumuštinis
Ar žinote, be ko neįsivaizduojama italų virtuvė? Tai saulėje džiovintų pomidorų, šviežių špinatų bei sūrio, kurie puikiai dera kartu traškiame karštame sumuštinyje. O sūrio šiame recepte išties daug, nes čia susipina minkšta rikota, birus kietasis parmezanas bei švelnus skamorca sūris. Ar kas galėtų atsispirti šiam greitai paruošiamam, gardžiam užkandžiui? Kviečiame išbandyti!
Porcijų skaičius – 2. Paruošimo laikas – 10 min. Gaminimo laikas – 10 min.
Reikės:
57 g skamorca sūrio
43 g rikotos sūrio
3 šaukštai smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
1 nedidelės česnako skiltelės
Druskos ir maltų juodųjų pipirų
Gniaužto špinatų
4 riekelių kviečių duonos
Šviežio baziliko
Saulėje džiovintų pomidorų
Sviesto
Paruošimas:
- Dubenyje sumaišykite tarkuotą parmezano, skamorca, rikotos sūrius bei smulkintą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais pagal Jums patinkantį skonį.
- Vidutinio dydžio puode įpilkite truputį vandens bei suberkite špinatus. Leiskite jiems 1-2 minutes lengvai apvirti garuose, kol lapeliai suminkštės. Tada sudėkite špinatus ant popierinių rankšluosčių ir leiskite susigerti perteklinei drėgmei.
- Abi duonos riekelių puses ištepkite sviestu. Ant dviejų riekelių tolygiai uždėkite špinatus, bazilikus, sūrių mišinį bei pabarstykite smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus. Tada ant viršaus uždėkite likusias duonos riekeles. Patarimas: saulėje džiovintų pomidorų aliejų nuvalykite popieriniais rankšluosčiais.
- Įkaitinkite didelę nepridegančią keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudėkite sumuštinius, uždenkite dangčiu ir kepkite maždaug 4–6 minutes arba kol sumuštinis švelniai apskrus iki auksinės spalvos. Apverskite sumuštinį ir toliau kepkite, kol kita pusė apskrus, o sūris išsilydys. Patiekite karštą, skanaus!
Receptas iš www.cookingclassy.com