Red Velvet keksiukai su vyšniomis
2024-02-02
.webp)
Nustebink mylimą žmogų arba patį save ir pasigamink valentininius Red Velvet keksiukus. Jiems gyvumo suteikia išraiškingo skonio vyšnių įdaras, o sūrio kremas harmoningai sujungia aksominį skonį.
Keksiuko tešlai reikės:
180 g miltų
140 g cukraus
120 g kefyro
80 g saulėgrąžų aliejaus
2 kiaušinių
1 a.š. kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
¼ a.š. sodos
¼ a.š. druskos
Raudonos spalvos dažų
Vyšnių įdarui reikės:
250 g vyšnių (šaldytų)
4 v.š. apelsinų sulčių
2 a.š. cukraus
2 a.š. kukurūzų krakmolo
Kremui reikės:
300 g kreminio sūrio
120 g sviesto
80 g cukraus pudros
1 a.š. vanilės pastos
Tešlos paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros (režimas-viršus-apačia).
- Pasiruoškite keksiukų formą ir 12 popierinių keksiukų formelių.
- Į vidutinio dydžio indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir supilkite aliejų. Viską gerai išmaišykite šluotele.
- Supilkite kefyrą, dažus ir viską dar kartą išmaišykite.
- Atskirame inde sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Persijokite.
- Sausus ingredientus suberkite prie šlapių ingredientų ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 18-25 minutes arba, kol keksiukai bus iškepę.
- Išimkite iš orkaitės, perkelkite ant grotelių
ir palikite visiškai atvėsti.
Įdaro paruošimas:
- Vyšnias suberkite į vidutinio dydžio prikaistuvį, ten pat suberkite cukrų ir supilkite 2 valg.š. apelsinų sulčių.
- Viską kaitinkite, kol vyšnios pradės leisti sultis.
- Likusias apelsinų sultis sumaišykite su krakmolu ir supilkite prie vyšnių.
- Viską virkite, kol masė užvirs ir sutirštės. Išjunkite ugnį.
- Paruoštas vyšnias uždenkite maistine plėvele į
kontaktą (t.y., kad plėvelė liestų išvirusias vyšnias ir nesusidarytų
kondensatas nuo karščio) ir leiskite atvėsti.
Kreminio sūrio kremo paruošimas:
- Į virtuvinio kombaino indą (antgalis „mentelė“) (galima naudoti ir rankinį plakiklį (mikserį) sudėkite šaltą, mažais gabaliukais pjaustytą sviestą, suberkite cukraus pudrą ir įpilkite vanilės pastos.
- Viską labai gerai išplakite iki vientisos ir tolygios masės.
- Sudėkite kreminį sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį
su antgaliu ir atidėkite į šalį, kol prireiks.
Keksiukų papuošimas:
- Kiekvieno keksiuko viduryje išpjaukite po
duobutę, ją pripildykite vyšnių įdaru ir papuoškite kreminio sūrio kepurėlėmis.
Skanios Valentino dienos!
Receptas: @svajojantis_olandas