Naujiena! Siuntas pristatome į VENIPAK paštomatus.

Red Velvet keksiukai su vyšniomis

2024-02-02
Red Velvet keksiukai su vyšniomis

Nustebink mylimą žmogų arba patį save ir pasigamink valentininius Red Velvet keksiukus. Jiems gyvumo suteikia išraiškingo skonio vyšnių įdaras, o sūrio kremas harmoningai sujungia aksominį skonį.

Keksiuko tešlai reikės:

180 g miltų
140 g cukraus
120 g kefyro
80 g saulėgrąžų aliejaus
2 kiaušinių
1 a.š. kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
¼ a.š. sodos
¼ a.š. druskos
Raudonos spalvos dažų

Vyšnių įdarui reikės:
250 g vyšnių (šaldytų)
4 v.š. apelsinų sulčių
2 a.š. cukraus
2 a.š. kukurūzų krakmolo

Kremui reikės:
300 g kreminio sūrio
120 g sviesto
80 g cukraus pudros
1 a.š. vanilės pastos 

Tešlos paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros (režimas-viršus-apačia).
  2. Pasiruoškite keksiukų formą ir 12 popierinių keksiukų formelių.
  3. Į vidutinio dydžio indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir supilkite aliejų. Viską gerai išmaišykite šluotele.
  4. Supilkite kefyrą, dažus ir viską dar kartą išmaišykite.
  5. Atskirame inde sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Persijokite.
  6. Sausus ingredientus suberkite prie šlapių ingredientų ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
  7. Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 18-25 minutes arba, kol keksiukai bus iškepę.
  9. Išimkite iš orkaitės, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

Įdaro paruošimas:

  1. Vyšnias suberkite į vidutinio dydžio prikaistuvį, ten pat suberkite cukrų ir supilkite 2 valg.š. apelsinų sulčių.
  2. Viską kaitinkite, kol vyšnios pradės leisti sultis.
  3. Likusias apelsinų sultis sumaišykite su krakmolu ir supilkite prie vyšnių.
  4. Viską virkite, kol masė užvirs ir sutirštės. Išjunkite ugnį.
  5. Paruoštas vyšnias uždenkite maistine plėvele į kontaktą (t.y., kad plėvelė liestų išvirusias vyšnias ir nesusidarytų kondensatas nuo karščio) ir leiskite atvėsti.

Kreminio sūrio kremo paruošimas:

  1. Į virtuvinio kombaino indą (antgalis „mentelė“) (galima naudoti ir rankinį plakiklį (mikserį) sudėkite šaltą, mažais gabaliukais pjaustytą sviestą, suberkite cukraus pudrą ir įpilkite vanilės pastos.
  2. Viską labai gerai išplakite iki vientisos ir tolygios masės.
  3. Sudėkite kreminį sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su antgaliu ir atidėkite į šalį, kol prireiks.

Keksiukų papuošimas:

  1. Kiekvieno keksiuko viduryje išpjaukite po duobutę, ją pripildykite vyšnių įdaru ir papuoškite kreminio sūrio kepurėlėmis.

Skanios Valentino dienos!
Receptas: @svajojantis_olandas

Susiję produktai

Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau