Raudonoji šakšuka su ankštinėmis daržovėmis
2023-10-10

Izraelietiška kiaušinienė – šakšuka, Jūsų savaitgalio vėlyvųjų pusryčių stalui! Pomidorai, kiaušiniai, ankštinės daržovės ir aromatingi prieskoniai, kurie sukuria nepamirštamą skonį.
Šakšukai reikės:
100 g raudonųjų pupelių (galima naudoti konservuotas pupeles)
400 g konservuotų pomidorų
200 g kokosų kremas
50 g pomidorų pastos
1 paprikos
1 svogūno
2 skiltelių česnako
3 kiaušinių
1 a.š. kario miltelių
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
½ a.š. kumino
½ a.š. druskos
¼ a.š. pipirų
¼ a.š. sičuano pipirų
¼ a. š. maltos kalendros
Fetos arba ožkų pieno sūrio
Vyšninių pomidoriukų
2 a.š pesto padažo
Baziliko lapelių
Ghi sviesto (kepimui)
Pupelių paruošimas:
- Jeigu neturime laiko – naudojame konservuotas pupeles, jeigu turime – iš vakaro pupeles užsimerkiame vandenyje.
- Kitą dieną, pupeles išverdame pagal instrukciją ir atidedame
į šalį, kol prireiks.
Šakšukos paruošimas:
- Keptuvę įkaitiname su lydytu sviestu.
- Suberiame smulkintą svogūną, česnaką ir papriką. Viską pakepiname kelias minutes.
- Suberiame visus prieskonius, pomidorų pastą ir dar pakepiname apie minutę.
- Supilame konservuotus pomidorus, kokosų pieną, išvirtas arba konservuotas pupeles, lęšius ir gerai išmaišome.
- Keptuvę uždengiame dangčiu ir kepame ant nedidelės kaitros apie 10 minučių, arba kol lęšiai suminkštės. Retkarčiais masę patikriname ir pamaišome.
- Mentelės ar šaukšto pagalba padarome duobutes ir įmušame kiaušinius. Stengiamės, kad kiaušiniai liestų keptuvės dugną. Taip lengviau ir greičiau iškeps.
- Uždengiame dangčiu arba paliekame atvirai (priklausomai kokių kiaušinių norime) ir kepame, kol baltymas sutvirtės.
- Paruoštą šakšuką nuimame nuo ugnies.
- Pagardiname keliais šaukšteliais pesto, supjaustome pomidoriukus ir išdėliojame ant viršaus. Viską apibarstome feta. Papuošiame baziliko lapeliais.
Receptas: @svajojantis_olandas