Pyragėliai su rabarbarų ir braškių džemu

Pyragėliai su rabarbarų ir braškių džemu

2024-05-13
Rabarbarais galite mėgautis visus metus. Jei patinka jų saldžiarūgštis skonis, kviečiame pasigaminti desertinius pyragėlius su šaldytais rabarbarais, šviežiomis braškėmis ir ožkų pieno jogurtu pagal tinklaraščio „Nestoras maistas“ autorę Ievą Greičiūnaitę.

Ingredientai: Speltų miltai, migdolų miltai, sviestas, cukrus, vanduo, dru...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1
Sumaišome visus tešlai skirtus ingredientus, tešlą įvyniojame į maistinę plėvę ir dedame į šaldytuvą apie 20-30 min.
2
Per tą laiką pasigaminame įdarą – į puodą dedame rabarbarus, braškes, cukrų. Maišydami verdame apie 20 min. arba kol braškės ir rabarbarai pradeda tapti vientisa mase.
3
Pasiruoštą tešlą ištraukiame iš šaldytuvo, atsiplėšiame po gabalėlį ir rankomis formuojame krepšelius, kuriuos vėliau išdėliosime keksiukų formoje. Gali pasirodyti, kad tešla šiek tiek byra, bet ji yra kiek kitokia nei įprastai.
4
Krepšelius užpildome įdaru ir kepame orkaitėje 190 °C temperatūroje, kaitra iš viršaus ir apačios, apie 15-20 min.
5
Krepšeliams leidžiame atvėsti ir pagardiname ožkų prieno jogurtu su vanile arba kokosų skonio.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti