Pyragėliai su rabarbarų ir braškių džemu
2024-05-13
_(1).webp)
Rabarbarais galite mėgautis visus metus. Jei patinka jų saldžiarūgštis skonis, kviečiame pasigaminti desertinius pyragėlius su šaldytais rabarbarais, šviežiomis braškėmis ir ožkų pieno jogurtu pagal tinklaraščio Nestoras Maistas autorę Ievą Greičiūnaitę.
Tešlai reikės:
170 g speltų
miltų
170 g migdolų miltų
100 g sviesto
2 v.š. cukraus
6 v.š. vandens
Žiupsnis druskos
170 g migdolų miltų
100 g sviesto
2 v.š. cukraus
6 v.š. vandens
Žiupsnis druskos
Įdarui reikės:
400 g šaldytų arba šviežių rabarbarų
300 g braškių
100 g cukraus
300 g braškių
100 g cukraus
Papildomai
reikės:
CANTERO DE LETUR ožkų pieno jogurto su vanile arba kokosų skonio
Paruošimas:
- Sumaišome visus tešlai skirtus ingredientus, tešlą įvyniojame į maistinę plėvę ir dedame į šaldytuvą apie 20-30 min.
- Per tą laiką pasigaminame įdarą – į puodą dedame šaldytus rabarbarus, braškes, cukrų. Maišydami verdame apie 20 min. arba kol braškės ir rabarbarai pradeda tapti vientisa mase.
- Pasiruoštą tešlą ištraukiame iš šaldytuvo, atsiplėšiame po gabalėlį ir rankomis formuojame krepšelius, kuriuos vėliau išdėliosime keksiukų formoje. Gali pasirodyti, kad tešla šiek tiek byra, bet ji yra kiek kitokia nei įprastai.
- Krepšelius užpildome įdaru ir kepame orkaitėje 190 °C temperatūroje, viršutinė ir apatinė kaitra apie 15-20min.
- Krepšeliams leidžiame atvėsti ir pagardiname ožkų prieno jogurtu su vanile arba kokosų skoniu. Skanaus!