Obuolių trupiniuotis

Obuolių trupiniuotis

Autorius: @Snapping_snack
2024-10-09
4 porcijos
1 valanda
Rudenį namai pakvimpa cinamonu ir obuoliais. Išsikepkite aromatingą rudeninę klasiką – šiltą trupininį obuolių pyragą su avižų dribsniais. Trupiniuočio skonį praturtina ir receptui išskirtinumo suteikia graikiško jogurto, karamelės ir druskos dribsnių derinys. Laikas mėgautis sezono skoniais ir pajusti akimirką.

Ingredientai: kepimo indo skersmuo – 23 cm. Obuoliai, cinamonas, klevų sir...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1

Įkaitiname orkaitę iki 180°C.

2

Nulupame obuolius, pašaliname sėklalizdžius, ir supjaustome riekelėmis.

3

Dubenyje obuolių riekeles sumaišome su citrinų sultimis, klevų sirupu, vanilės pasta, cinamonu, muskatu ir kukurūzų krakmolu.

4

Kitame dubenyje sumaišomi miltai su druska bei cinamonu. Tuomet pridedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir pirštų pagalba sutriname su miltais, kol gausime drėgnus trupinius.

5

Į trupinius beriami avižų dribsniai bei pilamas klevų sirupas. Gerai išmaišome.

6

Kepimo indą ištepame sviestu.

7

Apačioje dedame obuolių sluoksnį ir gerai suspaudžiame, o ant viršaus beriame pasiruoštus trupinius.

8

Kepame orkaitėje apie 45 min.

9

Patiekiame dar šiltą su graikišku jogurtu, karamele bei žiupsniu druskos dribsnių.

Skanaus!

Ingredientai
Obuolių sluoksnis
Obuoliai, 4 vnt.
Cinamonas, 1 a.š.
Citrinos sultys, 2 v.š.
Klevų sirupas, 2 v.š.
Muskato riešuto tarkis, 2 vnt.
Kukurūzų krakmolas, 1 a.š.
Trupinių sluoksnis
Cinamonas, 1 a.š.
Druska, žiupsnelis
Sviestas, 90 g (+ šiek tiek kepimo indui ištepti)
Pilno grūdo avižų dribsniai, 100 g
Klevų sirupas, 100 g
Patiekimas
Graikiškas jogurtas
Druskos dribsniai

Produktai receptui gaminti

s