
Obuolių trupiniuotis
Ingredientai: kepimo indo skersmuo – 23 cm. Obuoliai, cinamonas, klevų sir...
Visi ingredientaiGAMINIMAS
Įkaitiname orkaitę iki 180°C.
Nulupame obuolius, pašaliname sėklalizdžius, ir supjaustome riekelėmis.
Dubenyje obuolių riekeles sumaišome su citrinų sultimis, klevų sirupu, vanilės pasta, cinamonu, muskatu ir kukurūzų krakmolu.
Kitame dubenyje sumaišomi miltai su druska bei cinamonu. Tuomet pridedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir pirštų pagalba sutriname su miltais, kol gausime drėgnus trupinius.
Į trupinius beriami avižų dribsniai bei pilamas klevų sirupas. Gerai išmaišome.
Kepimo indą ištepame sviestu.
Apačioje dedame obuolių sluoksnį ir gerai suspaudžiame, o ant viršaus beriame pasiruoštus trupinius.
Kepame orkaitėje apie 45 min.
Patiekiame dar šiltą su graikišku jogurtu, karamele bei žiupsniu druskos dribsnių.
Skanaus!