Nidos receptai. Trys gaivios ir spalvingos pusryčių idėjos

Neturite laiko pasigaminti pilnų vitaminų, gaivių ir akį traukiančių pusryčių? Ar kada bandėte pasidaryti vaisių glotnutį pagardintą jogurtu, granola, šviežiomis uogomis ar įvairiomis sėklomis? Užtruksite vos kelias minutes, o ant jūsų pusryčių stalo puikuosis skanūs ir maistingi pusryčiai! 

Kaip kulinarė Nida Degutienė sako: Viskas, ko jums reikia gardžiam glotnučiui – keletas būtinų ingredientų spintelėje ir šaldiklyje, bei vos viena kita taisyklė, kurią verta prisiminti:

  • Šiems šaukštu valgomiems spalvotiems kokteiliams sunaudosite visas užšaldytas uogas - braškes, mėlynes, avietes, gervuoges, serbentus... Jei parduotuvėje užtiksite šaldytų mangų, kivių ar ananasų - griebkite juos taip pat, tikrai pravers. Taip jūsų dubenėlyje atsiras truputis vasaros ir didelė dozė dienos vitaminų. 
  • Užsukę į parduotuvę visada įsimeskite į krepšelį papildomą kekę bananų ir juos užšaldykite, prieš tai supjaustę gabalėliais ir sudėję į šaldymo maišelį. Čia puikiai tiks ir tamsėti pradėję bananai, kurių niekas nenori valgyti. 
  • Nepamirškite kitų gėrybių, kurias mielai suvalgysite susiplakę dubenį štai tokių šaltų gaivinančių pusryčių, tuo pačiu papildydami organizmo atsargas mineralais, vitaminais ir skaidulomis: kruopų dribsnių, ispaninių šalavijų sėklų, riešutų, augalinių baltymų (pvz., kanapių), įvairių super priedų (mačia, moringa miltelių, acai, spirulinos, ciberžolės...) 
  • Negailėkit to, kas barstoma ir trašku: granola, kukurūzai, riešutai, linų sėmenys, skaldytos kakavos pupelės (cacao nibs)...
  • Norite "stipresnių" pusryčių? Pagardinkit plakinį riešutų kremu, sezamų pasta, avokadais, jogurtu, grietinėle...
  • Jei norite, kad masė būtų dar tirštesnė, plakant įmeskite saują ledukų. 
  • Laikykitės maždaug tokių proporcijų: vienam asmeniui reikės 1 stiklinės šaldytų vaisių, apie ½ stiklinės skysčio, apie 1 šaukšto datulių, sirupo ar medaus, apie 1 šaukšto riebalų (riešutų kremo) ir saujelės traškių priedų pabarstymui.
  • Nepamirškite, kad sunkiausius ingredientus (pvz., šviežių vaisių griežinėlius) reikia dėti paskutinius.

Išbandykite Nidos Degutienės tris glotnučių receptus!

Glutnutis su kokosais ir mangais