Naujiena! Siuntas pristatome į VENIPAK paštomatus.

Moliūginis sūrio pyragas

2023-10-10
Moliūginis sūrio pyragas

Prasideda ruduo, o kartu su juo ir moliūgų sezonas. Šiam auksiniam laikotarpiui paruošėme ypatingą moliūginio sūrio pyrago receptą. Sūris ir moliūgas – sprogstantis skonių derinys!


Pagrindui reikės:

  • 150 g sausainių
  • 70 g sviesto
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio cinamono

 

Sūrio masei su moliūgu reikės:

  • 150 g moliūgo
  • 250 g rikotos
  • 150 g kreminio sūrio
  • 100 g grietinės
  • 100 g cukraus
  • 3 vidutinių kiaušinių
  • 1 a.š. vanilės aromato


Pagrindo paruošimas:

  • Sviestą ištirpiname ir leidžiame pravėsti.
  • Norimus sausainius sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki smulkių trupinių.
  • Suberiame druską ir cinamoną. Išmaišome.
  • Supilame sviestą ir viską gerai išmaišome.

Pagrindo kepimas:
  • 16 cm kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, o šonus lengvai patepame riebalais ir priklijuojame kepimo popieriaus juostą. Tokiu būdu sūrio pyragas iškeps gražesniais kraštais.
  • Paskleidžiame sausainių masę ir suformuojame pagrindą. Galime suformuoti ir neaukštas sieneles.
  • Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros (režimas viršus-apačia) ir kepame 10 minučių.
  • Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame pravėsti.

Moliūgų tyrės pasiruošimas:
  • Moliūgą perpjauname per pusę, išimame sėklas ir šiek tiek patepame aliejumi.
  • Dedame į kepimo skardą ir kepame iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Tai gali užtrukti apie 45-50 minučių. Bet visada galime patikrinti šakutės pagalba. Jei šakutė lengvai įsminga į moliūgo gabalėlius – viskas, moliūgas iškepė. Išimame iš orkaitės ir nulupame odelę.
  • Moliūgą sudedame į maisto smulkintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės-tyrės.

Pyrago kepimas:
  • Orkaitę įkaitiname iki 150°C temperatūros (režimas viršus-apačia).
  • Atskirai pasiruošiame indą su verdančiu vandeniu ir atsargiai, nenusideginant įdedame į orkaitės apačią.
  • Į kombaino indą (antgalis mentelė) sudedame rikotą, kreminį sūrį, grietinę, cukrų, kiaušinius ir vanilę.
  • Viską lengvai išmaišome iki vientisos masės.
  • Sudedame moliūgų tyrę ir prieskonius. Dar kartą viską gerai išmaišome.
  • Paruoštą masę supilame ant sausainių pagrindo.
  • Paruoštą sūrio pyragą kepame apie 80-90 minučių.
  • Išjungiame orkaitę ir šiek tiek praveriame dureles. Leidžiame pyragui šiek tiek atvėsti orkaitėje apie 30 minučių.
  • Išimame pyragą iš orkaitės ir leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Pyragą perkeliame į šaldytuvą ir leidžiame pilnai sutvirtėti per naktį.
  • Kitą dieną pyragą ištraukiame iš šaldytuvo, papuošiame pagal fantaziją ir skanaujame.

Receptas: @svajojantis_olandas


Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau