Moliūginis sūrio pyragas
Prasideda ruduo, o kartu su juo ir moliūgų sezonas. Šiam auksiniam laikotarpiui paruošėme ypatingą moliūginio sūrio pyrago receptą. Sūris ir moliūgas – sprogstantis skonių derinys!
Pagrindo paruošimas:
- Sviestą ištirpiname ir leidžiame pravėsti.
- Norimus sausainius sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki smulkių trupinių.
- Suberiame druską ir cinamoną. Išmaišome.
- Supilame sviestą ir viską gerai išmaišome.
Pagrindo kepimas:
- 16 cm kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, o šonus lengvai patepame riebalais ir priklijuojame kepimo popieriaus juostą. Tokiu būdu sūrio pyragas iškeps gražesniais kraštais.
- Paskleidžiame sausainių masę ir suformuojame pagrindą. Galime suformuoti ir neaukštas sieneles.
- Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros (režimas viršus-apačia) ir kepame 10 minučių.
- Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame pravėsti.
Moliūgų tyrės pasiruošimas:
- Moliūgą perpjauname per pusę, išimame sėklas ir šiek tiek patepame aliejumi.
- Dedame į kepimo skardą ir kepame iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Tai gali užtrukti apie 45-50 minučių. Bet visada galime patikrinti šakutės pagalba. Jei šakutė lengvai įsminga į moliūgo gabalėlius – viskas, moliūgas iškepė. Išimame iš orkaitės ir nulupame odelę.
- Moliūgą sudedame į maisto smulkintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės-tyrės.
Pyrago kepimas:
- Orkaitę įkaitiname iki 150°C temperatūros (režimas viršus-apačia).
- Atskirai pasiruošiame indą su verdančiu vandeniu ir atsargiai, nenusideginant įdedame į orkaitės apačią.
- Į kombaino indą (antgalis mentelė) sudedame rikotą, kreminį sūrį, grietinę, cukrų, kiaušinius ir vanilę.
- Viską lengvai išmaišome iki vientisos masės.
- Sudedame moliūgų tyrę ir prieskonius. Dar kartą viską gerai išmaišome.
- Paruoštą masę supilame ant sausainių pagrindo.
- Paruoštą sūrio pyragą kepame apie 80-90 minučių.
- Išjungiame orkaitę ir šiek tiek praveriame dureles. Leidžiame pyragui šiek tiek atvėsti orkaitėje apie 30 minučių.
- Išimame pyragą iš orkaitės ir leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros.
- Pyragą perkeliame į šaldytuvą ir leidžiame pilnai sutvirtėti per naktį.
- Kitą dieną pyragą ištraukiame iš šaldytuvo, papuošiame pagal fantaziją ir skanaujame.
Receptas: @svajojantis_olandas
Bendra suma:
0 €