Midijos baltojo vyno padaže

Midijos baltojo vyno padaže

Reikės:

2kg Midijų

0.5 l balto sauso vyno

4 Roscoff svogūnų, smulkiai pjaustytų

4 skiltelių česnako, smulkiai pjaustytų

žiupsnelio druskos

po 2-3 šakeles (petražolių, baziliko, krapų)

85 g sviesto

Nuplaukite midijas šaltam vandenyje. Su mažesniu peiliu arba tiesiog pirštais

nuimkite barzdeles (augalinė šakelė išeinanti ir priaugusi prie kiauto). Ant

vidutinės ugnies užkaiskite didelį puodą, sudėkite vyną, svogūnus, česnaką ir

druską. Pavirkite 5 minutes. Sudėkite midijas, uždenkite, padidinkite

temperatūrą. Virkite apie 5 min. arba kol atsidarys midijos. Įmaišykite kapotas

žoleles ir sviestą. Nuimkite nuo ugnies. Prieš dėdami į lėkštes įsitikinkite ar nėra

užsidariusiu midijų. Užsidariusias išmeskite. Valgykite kol karšta. Šalia puikia

tiks belgiškos bulvytės arba prancūziška bagetė. Skanaus!

 

 

Ingredientai

Vidutinės žaliakriauklės midijos NORDIC SEAFOOD (1/2 kriauklės, 30/40), 1kg
Išparduota
Baltas sausas vynas Frescobaldi Pomino Bianco D.O.C. , 12,5% tūrio, 0,75 l
2 alternatyvos
Išparduota
Baltas vynas BestHeim Gewurztraminer Reserve 13% 0,75L
2 alternatyvos
14,95 €
Baltas vynas BestHeim Riesling Reserve 12% 0,75L
2 alternatyvos
11,95 €
Baltas sausas vynas Frescobaldi Pomino Bianco D.O.C. , 12,5% tūrio, 0,75 l
Išparduota
Baltas vynas BestHeim Gewurztraminer Reserve 13% 0,75L
14,95 €
Baltas vynas BestHeim Riesling Reserve 12% 0,75L
11,95 €
Svogūnai ROSCOFF, 1kg
5,99 €
JŪROS DRUSKOS DRIBSNIAI Maldon, 250g
3,99 €
Petražolių lapeliai ANVITUS, 20g
0,49 €
Sviestas LA MURGIA, 250g
3 alternatyvos
3,29 €
Itališkas sviestas ALPILLATE, 82%, 125g
3 alternatyvos
2,29 €
Lydytas sviestas Ghi, KHANUM, 1 kg
3 alternatyvos
18,95 €
Lydytas sviestas Ghi, KHANUM, 500 g
3 alternatyvos
10,99 €
Sviestas LA MURGIA, 250g
3,29 €
Itališkas sviestas ALPILLATE, 82%, 125g
2,29 €
Lydytas sviestas Ghi, KHANUM, 1 kg
18,95 €
Lydytas sviestas Ghi, KHANUM, 500 g
10,99 €
Visa suma: 26,92

Naujienlaiškio prenumerata