Midijos baltojo vyno padaže
.png)
Reikės:
2 kg midijų
0.5 l balto sauso vyno
4 svogūnų, smulkiai pjaustytų
4 skiltelių česnako, smulkiai pjaustytų
žiupsnelio druskos
po 2-3 šakeles (petražolių, baziliko, krapų)
85 g sviesto
Paruošimas:
Nuplaukite midijas šaltam vandenyje. Su mažesniu peiliu arba tiesiog pirštais nuimkite barzdeles (augalinė šakelė išeinanti ir priaugusi prie kiauto). Ant vidutinės ugnies užkaiskite didelį puodą, supilkite vyną, sudėkite svogūnus, česnaką ir druską. Pavirkite 5 minutes. Sudėkite midijas, uždenkite ir padidinkite temperatūrą. Virkite apie 5 min. arba kol atsidarys midijos. Įmaišykite kapotas žoleles ir sviestą. Nuimkite nuo ugnies. Prieš dėdami į lėkštes įsitikinkite ar nėra užsidariusiu midijų. Užsidariusias išmeskite. Valgykite kol karšta. Šalia puikia tiks belgiškos bulvytės arba prancūziška bagetė.
Skanaus!