Makaronai su STRACCHINO sūriu pagal Faustą Mariją Leščiauskaitę

2023-10-10
Makaronai su STRACCHINO sūriu pagal Faustą Mariją Leščiauskaitę

Dviems žmonėms reikės:

100 g Stracchino sūrio
250 g makaronų (tiks Tagliatelle, Pappardelle ar Spaghetti)
Poros saujelių vyšninių pomidoriukų
Poros skiltelių česnako
Baziliko
Alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų

 

Paruošimas:

  1. Susismulkiname baziliką. Lengviausia tai padaryti lapelius sudėjus vienas ant kito ir juos susukus.
  2. Česnaką galima išspausti arba kruopščiai susmulkinti. Italas – tiesiog apkeps visą gabalėlį ir prieš verčiant pastą – išims. Taip atsiras tiesiog lengvas česnako aromatas. Tačiau galima daryti taip, kaip labiau prie širdies.
  3. Pomidoriukai keliauja į įkaitintą keptuvę, pašlakstytą alyvuogių aliejumi. Ten – apkepa, o tada jau ten iš paskos dedami česnakai. Jie kaitinasi tol, kol paskleidžia aromatą. Tada pomidoriukams padeda susprogti ir troškintis. Beriame druską.
  4. Pastą dedame į verdantį gerai pasūdytą vandenį ir verdame iki al dente. Virimo laikui einant į pabaigą atsidedame puodelį pastos vandens.
  5. Pastą nukošiame ir metame ją į keptuvę, greta pomidorų. Maišome, pilame pastos vandenį.
  6. Dedame Stracchino sūrį ir maišome, kol padažas tampa vieninga mase. Ragaujame, jeigu trūksta druskos, papildome. Barstome bazilikus.
  7. Dedame į lėkštes, papuošiame baziliku, galima užmalti pipirų ar pabarstyti druskos kristalų.


Receptas @fausta_marija

Produktai receptui gaminti