Galimi siuntų vėlavimai Kaune renkantis VENIPAK pristatymą!

Makaronai su ančiuviais ir saulėje džiovintais pomidorais

2024-02-22
Makaronai su ančiuviais ir saulėje džiovintais pomidorais

Šis makaronų patiekalas tikrai taps Jūsų mėgstamiausiu savaitgalio valgiu. Siūlome išbandyti klasikinį italų receptą, kuriame persipina česnakų, ančiuvių, kaparėlių, alyvuogių bei saulėje džiovintų pomidorų skoniai.


Reikės:

50 g ančiuvių aliejuje
2 skiltelių česnako 
5 skiltelių saulėje džiovintų pomidorų
400 g pjaustytų pomidorų skardinėje
500 g makaronų
200 g juodųjų alyvuogių
2 šaukštai kaparėlių
Šviežių petražolių


Paruošimas:

  1. Į keptuvę įpilkite ančiuvių aliejų, kuris liko pakuotėje. Suberkite česnaką ir kepkite kol švelniai apskrus. Sudėkite pjaustytus ančiuvius ir saulėje džiovintus pomidorus ir maišydami kepkite apie 1 min.
  2. Metas sudėti konservuotus pomidorus ir pakaitinti, kol užvirs. Tada įberkite druskos ir leiskite apie 10-15 minučių pasitroškinti. Tuo tarpu mėgstamus makaronus išvirkite verdančiame vandenyje pagal instrukcijas ant pakelio. Mes siūlome rinktis plonus, italų mylimus spagečius.
  3. Į paruoštą ančiuvių ir pomidorų padažą suberkite pjaustytas juodąsias alyvuoges bei kaparėlius. Taip pat sudėkite išvirtus makaronus ir viską paskaninkite sauja kapotų, šviežių petražolių. Jei norite, kad padažas būtų skystesnis, įpilkite dalį vandens, kuris liko nuo išvirtų makaronų. Skanaus!

Produktai receptui gaminti