Maistingi kokteiliai su kefyru
.png)
Nors daugeliui atrodo, kad kefyras yra siejamas su šiltuoju sezonu – naudojamas šaltibarščiams – jį galima panaudoti ir gaminant įvairiausius kokteilius. Iš visų fermentuotų pieno produktų kefyras pasižymi didžiausia gerųjų bakterijų įvairove. Todėl pristatome vaikystės skonį ir lietuvišką airano versiją – du maistingus kefyro kokteilių receptus, kuriuos pagaminti užtruks vos kelias minutes.
Faustos Marijos Leščiauskaitės desertinis kefyro kokteilis.
Žurnalistė ir rašytoja rekomenduoja pačios sukurtą sveikesnę deserto versiją – kefyro kokteilį, kuris gali priminti vanilinį (arba bananinį, jei naudosite bananus) pieno kokteilį iš vaikystės. Pakanka vos kelių ingredientų saldžiam, tačiau pakankamai maistingam kokteiliui.
Reikės:
Vos daugiau nei pusės stiklinės ožkų pieno kefyroPusės banano
1 datulės
Šaukštelio vanilės pastos
Valgomojo šaukšto kokoso gabaliukų
Gaminimas: viską suplakame kokteilinėje.
Patarimas: išbandykite kokteilį be kokoso – sugrįšite į vaikystę ir prisiminsite klasikinio bananinio pieno kokteilio skonį.
Renatos Ničajienės lietuviška airano versija – kefyro gėrimas su krapais.
Jei norisi ne saldaus kokteilio, galite namuose pasigaminti lietuvišką airano versiją, siūlo tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Kefyro gėrimas su krapais bus skalsesnis, mat į jį dedami tradiciniai lietuviški prieskoniai.
Reikės:
Stiklinės kefyroPusės stiklinės virinto vandens
Žiupsnelio druskos
Ryšelio krapų
Pusės stiklinės česnako
Gaminimas: viską suplakame kokteilinėje.
Patarimas: gerti atšaldytą arba su ledukais.