Lydeka su žirnelių piurė ir citrininiu kaparėlių padažu

Lydeka su žirnelių piurė ir citrininiu kaparėlių padažu

2025-03-31
3 porcijos
40 min. (be lydekos atitirpinimo laiko)
Švelnaus skonio lydekų filė su kremine žirnelių piurė – puikus pasirinkimas elegantiškai vakarienei ar savaitgalio pietums. Citrininis kaparėlių padažas šiam patiekalui suteikia išraiškingumo ir šiek tiek rūgštelės. Tobula harmonija tarp švelnumo, gaivumo ir pikantiškumo.

Ingredientai: Jūros lydekų filė, prieskonių mišinys žuviai, aliejus, šaldy...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1
Atitirpiname lydekų filė.
2
Ruošiame žirnelių piurė: dideliame puode/keptuvėje išlydome sviestą ir apkepiname smulkintą česnaką. Suberiame žirnelius, pilame sultinį ir uždengę dangčiu paverdame apie 4 min. Viską perkeliame į maisto smulkintuvą, pilame grietinėlę, dedame mėtų lapelius, beriame druskos ir pipirų. Sutriname iki vientisos masės.
3
Ruošiame kaparėlių padažą: nedideliame puode/keptuvėje išlydome sviestą, kelias minutes apkepiname smulkintą česnaką bei kaparėlius. Spaudžiame citrinos sulčių bei įtarkuojame geltonąją citrinos žievelės dalį. Beriame smulkintus petražolių lapelius, cukrų, druską, pipirus. Gerai išmaišome. Paragaujame, jei per rūgštu, beriame dar šiek tiek cukraus.
4
Lydeką nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir pagardiname prieskoniais žuviai.
5
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir iškepame lydekos filė (po 3-4 min. iš abiejų pusių).
6
Patiekiame su žirnelių piurė ir pilame kaparėlių padažo (būtinai šilto).
7
Jei norisi, puošiame keliomis žirnių ankštimis, ridikėlių riekelėmis, mėtų lapeliais.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti