Lazanija pagal tinklaraštininkę Running Vita

2024-05-16
Lazanija pagal tinklaraštininkę Running Vita

Nebūtina vykti į Italiją, kad pasimėgauti gera lazanija. Švieži kiaušininiai lakštai, smulkinta jautiena, ekologiški lupti pomidorai ir Bešamelio padažas – burnoje tirpstanti lazanija pagal tinklaraštininkę Running Vita. Kepkite krosnyje arba orkaitėje, patiekite kartu su traškiais žalumynais.


Lazanijai reikės:
500 g maltos jautienos (arba jautienos ir kiaulienos)
Šlakelio aliejaus
1 pakuotės šviežių kiaušininių lazanijos lakštų
Buivolių pieno sūrio 
MOZZARELLA
600 g konservuotų luptų ir smulkintų pomidorų
4 česnako skiltelių
Smulkintos aitriosios paprikos PEPERONCINO
Traškių žalumynų
Druskos
Pipirų


Bešamelio padažui reikės:
50 g sviesto
3 šaukštų miltų
450 ml pieno
150 g tarkuoto sūrio PARMIGIANO REGGIANO
Druskos
Pipirų


Mėsos padažo paruošimas:

  1. Įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus ir suberiame maltą mėsą. Paskirstome ją ir nesustojamai kepame ant karštos ugnies, kol gražiai apskrus ir bus pasidalinusi į nedidelius trupinukus.
  2. Tuomet suberiame druską, pipirus, supilame konservuotus pomidorus ir patroškiname 10–15 min.
  3. Galiausiai dedame smulkintą česnaką ir paverdame dar 2 min.


Bešamelio padažo paruošimas:

  1. Į nedidelį puodą sudedame sviestą ir laukiame, kol ištirps.
  2. Maišant šluotele dedame po vieną šaukštą miltų (kaitlentę laikome įjungtą ant vidutinės ugnies viso ruošimo metu). Sudėję visus miltus, turėtų gautis tiršta, gliti masė.
  3. Plona srovele pilame pieną tam, kad nesušoktų gumulais. Pilant būtina nuolatos maišyti šluotele.
  4. Kai padažas sutirštėja, pagardiname druska, pipirais ir tarkuotu sūriu.
  5. Dar kartą gerai išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Lazanijos sluoksniavimas:
1 sluoksnis: mėsos padažas
2 sluoksnis: lazanijos lakštai (jų virti ar kitaip apdoroti iš anksto nereikia)
3 sluoksnis: mėsos padažas
4 sluoksnis: Bešamelio padažas
5 sluoksnis: lazanijos lakštai ir t.t.
6 paskutinis sluoksnis: mėsa, bešamelis ir mocarela sūris.

Lazanijos kepimas:

  1. Paruoštą lazaniją dedame į 180 °C temperatūrą ir kepame 30 min. Jei darėte gerokai didesę lazaniją – ją atitinkamai ilgiau ir reikės kepti.
  2. Pagardinkite traškiais žalumynais. Skanaus!
null
null
Receptas: @runningvita

Produktai receptui gaminti