Lazanija pagal tinklaraštininkę Running Vita
2024-05-16
.webp)
Nebūtina vykti į Italiją, kad pasimėgauti gera lazanija. Švieži kiaušininiai lakštai, smulkinta jautiena, ekologiški lupti pomidorai ir Bešamelio padažas – burnoje tirpstanti lazanija pagal tinklaraštininkę Running Vita. Kepkite krosnyje arba orkaitėje, patiekite kartu su traškiais žalumynais.
Lazanijai reikės:
500 g maltos jautienos (arba jautienos ir kiaulienos)
Šlakelio aliejaus
1 pakuotės šviežių kiaušininių lazanijos lakštų
Buivolių pieno sūrio MOZZARELLA
600 g konservuotų luptų ir smulkintų pomidorų
4 česnako skiltelių
Smulkintos aitriosios paprikos PEPERONCINO
Traškių žalumynų
Druskos
Pipirų
Šlakelio aliejaus
1 pakuotės šviežių kiaušininių lazanijos lakštų
Buivolių pieno sūrio MOZZARELLA
600 g konservuotų luptų ir smulkintų pomidorų
4 česnako skiltelių
Smulkintos aitriosios paprikos PEPERONCINO
Traškių žalumynų
Druskos
Pipirų
Bešamelio padažui reikės:
Mėsos padažo paruošimas:
- Įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus ir suberiame maltą mėsą. Paskirstome ją ir nesustojamai kepame ant karštos ugnies, kol gražiai apskrus ir bus pasidalinusi į nedidelius trupinukus.
- Tuomet suberiame druską, pipirus, supilame konservuotus pomidorus ir patroškiname 10–15 min.
- Galiausiai dedame smulkintą česnaką ir paverdame dar 2 min.
Bešamelio padažo paruošimas:
- Į nedidelį puodą sudedame sviestą ir laukiame, kol ištirps.
- Maišant šluotele dedame po vieną šaukštą miltų (kaitlentę laikome įjungtą ant vidutinės ugnies viso ruošimo metu). Sudėję visus miltus, turėtų gautis tiršta, gliti masė.
- Plona srovele pilame pieną tam, kad nesušoktų gumulais. Pilant būtina nuolatos maišyti šluotele.
- Kai padažas sutirštėja, pagardiname druska, pipirais ir tarkuotu sūriu.
- Dar kartą gerai išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
Lazanijos sluoksniavimas:
1 sluoksnis: mėsos padažas
2 sluoksnis: lazanijos lakštai (jų virti ar kitaip apdoroti iš anksto nereikia)
3 sluoksnis: mėsos padažas
4 sluoksnis: Bešamelio padažas
5 sluoksnis: lazanijos lakštai ir t.t.
6 paskutinis sluoksnis: mėsa, bešamelis ir mocarela sūris.
2 sluoksnis: lazanijos lakštai (jų virti ar kitaip apdoroti iš anksto nereikia)
3 sluoksnis: mėsos padažas
4 sluoksnis: Bešamelio padažas
5 sluoksnis: lazanijos lakštai ir t.t.
6 paskutinis sluoksnis: mėsa, bešamelis ir mocarela sūris.
Lazanijos kepimas:
- Paruoštą lazaniją dedame į 180 °C temperatūrą ir kepame 30 min. Jei darėte gerokai didesę lazaniją – ją atitinkamai ilgiau ir reikės kepti.
- Pagardinkite traškiais žalumynais. Skanaus!
.webp)
%20(1)_(1).webp)
Receptas: @runningvita