Kreminis lęšių troškinys su pomidorais
2023-10-13
_(1).png)
Kreminis, kvapnus lęšių troškinys su pomidorais sušildys kiekvieną. Gaminamas iš raudonųjų lęšių, pomidorų, kokosų kremo, daržovių sultinio ir daug aromatingų prieskonių. Gaminkite ir mėgaukitės!
Reikės:
250 g raudonųjų lęšių
500 g daržovių
sultinio400 g kokosų kremo
400 g pomidorų savo sultyse
100 g pomidorų pesto padažo
100 g kreminio sūrio
100 g špinatų
2 v.š. kokosų aliejaus
2 skiltelių česnako
2 cm imbiero šaknies arba ½ a.š. malto imbiero
1 a.š. maltos saldžios paprikos
1 a.š. maltos ciberžolės
1 a.š. malto kumino
¾ a.š. „Garam Masala“ prieskonių
½ a.š. kario
½ a.š. maltos kalendros
½ a.š. citrinos sulčių
½ a.š. druskos
¼ a.š. maltų pipirų
Paruošimas:
- Didelėje, gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų.
- Įtarkuokite česnaką, imbierą ir pakepinkite apie minutę.
- Sumaišykite visus prieskonius ir suberkite į keptuvę. Dar šiek tiek pakepinkite nuolat maišydami.
- Suberkite lęšius, pomidorus ir supilkite daržovių sultinį.
- Suberkite druską, pipirus ir viską išmaišykite. Leiskite masei užvirti, o tada sumažinkite kaitrą, kad skystis vos burbuliuotų.
- Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant mažos kaitros troškinkite apie 15-20 minučių.
- Po nurodyto laiko sudėkite pomidorų pesto padažą ir kreminį sūrį. Viską gerai išmaišykite.
- Supilkite kokosų kremą, įspauskite citrinos sultis ir dar pakaitinkite masę kelias minutes.
- Išjunkite kaitrą, sudėkite špinatus ir viską gerai išmaišykite.
- Uždenkite dangčiu ir leiskite troškiniui pailsėti kelias minutes.
- Vėliau troškinį patiekite į dubenėlius ar sriubos lėkštes, apšlakstykite kokosų kremu ir skanaukite.
Receptas @svajojantis_olandas