Kreminis lęšių troškinys su pomidorais

2023-10-13
Kreminis lęšių troškinys su pomidorais

Vėjuotais rudens vakarais šis kreminis, kvapnus lęšių troškinys su pomidorais sušildys kiekvieną. Gaminamas iš raudonųjų lęšių, pomidorų, kokosų kremo, daržovių sultinio ir daug aromatingų prieskonių. Gaminkite ir mėgaukitės!

 

Reikės:

500 g daržovių sultinio
400 g kokosų kremo
400 g pomidorų savo sultyse
250 g raudonųjų lęšių
100 g pomidorų pesto padažo
100 g kreminio sūrio
100 g špinatų
2 v.š. kokosų aliejaus
2 skiltelių česnako
2 cm imbiero šaknies arba ½ a.š. malto imbiero
1 a.š. maltos saldžios paprikos
1 a.š. maltos ciberžolės
1 a.š. malto kumino
¾ a.š. „Garam Masala“ prieskonių
½  a.š. kario
½  a.š. maltos kalendros
½ žaliosios citrinos sulčių
½ a.š. druskos
¼ a.š. maltų pipirų

 

Paruošimas:

  1. Didelėje, gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų.
  2. Įtarkuokite česnaką, imbierą ir pakepinkite apie minutę.
  3. Sumaišykite visus prieskonius ir suberkite į keptuvę. Dar šiek tiek pakepinkite nuolat maišydami.
  4. Suberkite lęšius, pomidorus ir supilkite daržovių sultinį.
  5. Suberkite druską, pipirus ir viską išmaišykite. Leiskite masei užvirti, o tada sumažinkite kaitrą, kad skystis vos burbuliuotų.
  6. Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant mažos kaitros troškinkite apie 15-20 minučių.
  7. Po nurodyto laiko sudėkite pomidorų pesto padažą ir kreminį sūrį. Viską gerai išmaišykite.
  8. Supilkite kokosų kremą, įspauskite žaliosios citrinos sultis ir dar pakaitinkite masę kelias minutes.
  9. Išjunkite kaitrą, sudėkite špinatus ir viską gerai išmaišykite.
  10. Uždenkite dangčiu ir leiskite troškiniui pailsėti kelias minutes.
  11. Vėliau troškinį patiekite į dubenėlius ar sriubos lėkštes, apšlakstykite kokosų kremu ir skanaukite.

Receptas @svajojantis_olandas

Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau