Kreminė polenta su orkaitėje kepta feta bei pomidorais

2024-03-20
Kreminė polenta su orkaitėje kepta feta bei pomidorais

Maisto tinklaraščio Kitchen Julie bei knygos autorės Julijos Steponavičiūtės receptas iš „paprastai ir greitai“ serijos. Kaip ji sako – „Toks, kuris gelbėtų netikėtus svečius arba tavo tingulį. Dar jis galėtų būti puikiu garnyru arba kaip dalis visokiausių užkandžių stalo. Žiūrime, įsikvepiame, bandomės patys.“

 

Reikės:

150 g avių ir ožkų pieno feta sūrio OLYMPIA DOP
8 slyvinių pomidoriukų
Alyvuogių aliejaus
Aitriosios paprikos
Svogūnų laiškų
70 g ANTERSDORFER polentos
1 a. š. sviesto
300 ml ekologiško vištos ar daržovių sultinio (Julija naudojo AMANDIN)

 

Paruošimas:

  1. Kepimo skardoje dėliojame perpjautus pomidoriukus bei fetą, apšlakstome aliejumi, prieskoniais ir kepame 160° C (su vėju) arba 180° C (be vėjo) temperatūroje apie 15 min.
  2. Prikaistuvyje maišome polentą su sultiniu, kaitiname 1-2 min., įmaišome sviestą. Išjungiame, uždengiame ir paliekame 5 min. išbrinkti. Skystumą reguliuojame pagal save, visada galima įpilti daugiau vandens ar sultinio ir pabrinkinti kiek ilgiau.
  3. Serviruojame polentą su feta bei pomidorais, alyvuogių aliejumi ir svogūnų laiškais.

 

Receptas: @Kitchen.Julie

Produktai receptui gaminti