Kitoks olandiškas obuolių pyragas
2024-05-29
.webp)
Porcijų skaičius – 8. Paruošimo laikas – 30 min. Gaminimo laikas –40 min.
Tešlai reikės:
214 g miltų
1 šaukštas cukraus
1/4 šaukštelio druskos
142 g nesūdyto sviesto (supjaustyto 1,3 cm kubeliais)
4-5 šaukštai ledinio vandens
Įdarui:
3 dideli obuoliai
1/4 puodelio cukraus
1/2 šaukštelio malto cinamono
28 g nesūdyto sviesto (supjaustyto 0,63 cm kubeliais)
Glajui:
1 didelis kiaušinis + 1/2 a.š vandens
1 valgomasis šaukštas „Demerara“ arba „Turbinado“ cukraus
1 valgomasis šaukštas medaus
Paruošimas:
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską.
- Suberkite 142 g sviesto ir plaktuvu maišykite tol, kol sviesto kubeliai taps žirnio dydžio.
- Užpilkite 4-5 šaukštus ledinio vandens ir išėmus tešlą iš dubens, minkykite keletą kartų, kol tešla susijungs į vientisą masę.
- Iškočiokite tešlą, apvyniokite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą apie 30–60 minučių.
- Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 190° C. 45x35 cm skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo, pabarstykite miltais ir ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite maždaug 35 cm skersmens apskritimą.
- Nulupkite ir plonais griežinėliais supjaustykite obuolius. Jie turi būti apie 0,5 cm storio.
- Įdėkite obuolius į didelį dubenį, įpilkite 1/4 puodelio cukraus, cinamono ir maišykite, kol tolygiai pasidengs kiekviena obuolio skiltelė.
- Obuolius dėkite į tešlos centrą, palikdami apie 3–5 cm tešlos kraštus nepadengtus įdaru.
- Tešlos kraštus užlenkite taip, kad užsidengtų ir dalis obuolių įdaro.
- Dubenyje išplakite kiaušinį su vandeniu. Konditeriniu šepetėliu patepkite pyrago kraštus ir pabarstykite „Demerara“ arba „Turbinado“ cukrumi. O ant obuolių užtepkite likusį sviestą.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol obuoliai suminkštės, apie 40–50 minučių. Išėmus iš orkaitės, leiskite atvėsti apie 10 minučių. Prieš pjaustydami aptepkite medumi, o patiekti galite kartu su vaniliniais ledais.
Receptas iš www.cookingclassy.com