Kimchi sriuba su vištiena
2023-10-13
.png)
Korėjos virtuvėje fermentuoti kininiai kopūstai kimchi naudojami daugeliui patiekalų pagardinti, jiems suteikia unikalaus umami skonio. Kimchi sriuba su vištiena – vienas geriausių pavyzdžių. Kimchi sultiniui suteikia gilaus skonio, todėl skanią sriubą galima pagaminti per kiek daugiau nei pusvalandį. Ši sriuba yra itin lengvai pagaminama ir nuostabiai tinka vėsiam rudeniui: maistinga, šilta ir soti.
Sriubai reikės:
1 l vištienos sultinio200-340 g fermentuotų kopūstų kimchi
1 saldžios bulvės
2 morkų
1 svogūno
2 česnako skiltelių
4 v.š. sojų padažo
žiupsnelio druskos ir pipirų
kepimo aliejaus
Vištienai reikės:
500 g vištienos
1 ½ a.š. maltos rūkytos saldžiosios paprikos
1-½ a.š. druskos
¼ a.š. maltų pipirų
Patiekimui reikės:
360 g ramen makaronų
2 minkštai virtų kiaušinių
konservuotų kukurūzų
šiaudeliais pjaustytų morkų
saujos špinatų
saujelės svogūnų laiškų
Paruošimas:
- Smulkiai supjaustykite svogūną. Česnaką sutrinkite arba smulkiai supjaustykite.
- Saldžią bulvę nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Morkas sutarkuokite šiaudeliais.
- Įkaitinkite vidutinio dydžio keptuvę su šlakeliu aliejaus ir suberkite smulkintą svogūną ir česnaką. Šiek tiek apkepinkite.
- Suberkite morkų ir bulvių gabalėlius. Supilkite sojų padažą ir viską kepinkite apie 5 minutes.
- Vidutinio dydžio puode užvirkite vištienos sultinį. Suberkite kepintas daržoves, sudėkite kimchi ir virkite ant mažos kaitros, kol daržovės galutinai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Tuo pat metu, keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite 2 v.š. aliejaus.
- Vištieną apibarstykite prieskoniais ir gerai įtrinkite. Sudėkite vištienos filė į įkaitintą keptuvę, uždenkite dangtį ir kepkite apie 4-6 minutes. Vėliau vištieną apverskite ir apkepinkite iš kitos pusės.
- Iškepusią vištieną kelioms minutėms atidėkite į šalį. Vėliau supjaustykite gabalėliais.
- Į dideles ir gilias lėkštes sudėkite virtus ramen makaronus. Užpilkite kimchi sriuba.
- Ant viršaus išdėliokite pjaustytus vištienos gabalėlius, špinatų lapelius, kukurūzus, morkas, kiaušinius. Apibarstykite pjaustytais svogūnų laiškais.
Receptas @svajojantis_olandas