Keptos bulvės su traškia sūrio plutele
2023-10-10

Reikės:
5 vidutinio dydžio bulvių
150 g „Weißenhorner“ ekologiškos meškinio česnako ir česnako
užtepėlės
50 g lydyto
sviesto
90 g tarkuoto
Parmigiano Reggiano
1- ½ a.š. druskos
½ a.š. džiovinto
čiobrelio
½ a.š. smulkinto
česnako
¼ a.š. maltų
pipirų
Paruošimas:
- Įkaitiname orkaitę iki 200 °C temperatūros (režimas: konvekcija arba viršus-apačia).
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
- Šviežias bulves gerai nuplauname, galima ir pašveisti.
- Įpjauname bulves
skersai, plonais griežinėliais. Atsargiai! Jų neturime perpjauti per pusę.
- Aptepame visas bulves lydytu sviestu. Pasistengiame, kad sviesto patektų ir tarp bulvių griežinėlių.
- Negilioje lėkštėje sumaišome tarkuotą Parmigiano Reggiano sūrį, džiovintus čiobrelius, druską, juoduosius pipirus ir smulkintą česnaką.
- Bulves gerai apvoliojame šiame mišinyje ir tarp griežinėlių, kad jos visiškai pasidengtų.
- Paruoštas bulves perkeliame į kepimo indą. Jei norime, galime šalia papildomai išdėlioti česnako skilteles.
- Kepame apie 45 minutes arba kol gražiai apskrus.
- Šalia patiekiame „Weißenhorner“ ekologišką meškinio česnako ir česnako užtepėlę. Dedame ant karštų bulvių ir skanaujame, kol lengvai aptirps.
Receptas: @svajojantis_olandas