Naujiena! Siuntas pristatome į VENIPAK paštomatus.

Keptos bulvės su traškia sūrio plutele

2023-10-10
Keptos bulvės su traškia sūrio plutele

Reikės:

5 vidutinio dydžio bulvių
150 g „Weißenhorner“ ekologiškos meškinio česnako ir česnako užtepėlės
50 g lydyto sviesto
90 g tarkuoto Parmigiano Reggiano
1- ½ a.š. druskos
½ a.š. džiovinto čiobrelio
½ a.š. smulkinto česnako
¼ a.š. maltų pipirų

Paruošimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 °C temperatūros (režimas: konvekcija arba viršus-apačia).
  2. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
  3. Šviežias bulves gerai nuplauname, galima ir pašveisti.
  4. Įpjauname bulves skersai, plonais griežinėliais. Atsargiai! Jų neturime perpjauti per pusę.
  5. Aptepame visas bulves lydytu sviestu. Pasistengiame, kad sviesto patektų ir tarp bulvių griežinėlių.
  6. Negilioje lėkštėje sumaišome tarkuotą Parmigiano Reggiano sūrį, džiovintus čiobrelius, druską, juoduosius pipirus ir smulkintą česnaką.
  7. Bulves gerai apvoliojame šiame mišinyje ir tarp griežinėlių, kad jos visiškai pasidengtų.
  8. Paruoštas bulves perkeliame į kepimo indą. Jei norime, galime šalia papildomai išdėlioti česnako skilteles.
  9. Kepame apie 45 minutes arba kol gražiai apskrus.
  10. Šalia patiekiame „Weißenhorner“ ekologišką meškinio česnako ir česnako užtepėlę. Dedame ant karštų bulvių ir skanaujame, kol lengvai aptirps.

Skanaus!

Receptas: @svajojantis_olandas

Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau