Keptas Camembert sūris
Sūrio Camembert skonis yra intensyvesnis nei Brie sūrio ir su jaučiamais laukinių grybų subtiliais poskoniais. Šio sūrio plokšti, cilindo formos ritinėliai yra pasidengę plona baltojo pelėsio plutele, o vidus – minkštos, kreminės tekstūros ir gelsvo atspalvio.
Sūrį Camembert galima derinti su šviežiais ar džiovintais vaisiais ir riešutais. Taip pat galima gardinti medumi ar džemu – puikiai tiks bruknių, spanguolių ar aviečių. Dar vienas gurmanų pamėgtas sūrio paruošimo būdas – jį pakepti.
1 porcijai reikės:
150 g sūrio Camembert Rouzaire
1-2 skiltelių česnako
Keletą rozmarino šakelių
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Prieskonių pagal skonį
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Sūryje padarome apie 10 skylučių, į kurias sudedame plonomis juostelėmis supjaustytą česnaką. Taip pat į sūrį prismaigstome rozmarino šakelių, užpilame alyvuogių aliejaus ir pabarstome pipirų, druskos pagal skonį. Sūrį kepame orkaitėje (200°C) arba grilyje (netiesioginiame karštyje – indirect heat 180°C) apie 15 minučių. Keptą sūrį galima patiekti su daržovėmis, pavyzdžiui, pomidorais ir prancūzišku batonu ar čiabata.