Įvairiaspalvių burokėlių salotos su ožkos sūriu

2024-05-29
Įvairiaspalvių burokėlių salotos su ožkos sūriu

Išbandykite šias sočias, spalvingas salotas! Įvairiaspalviai burokėliai natūraliai dera su intensyviu ožkos sūrio skoniu, vaisiai suteikia gaivos, o medaus padažas lengvo saldumo. Tikras pavasarinis džiaugsmas!

Porcijų skaičius – 6. Paruošimo laikas – 30 min. Gaminimo laikas – 1 val.

Salotoms reikės:

3 įvairiaspalvių burokėlių
2 morkų
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
Stambių kristalų rupios jūros druskos
3 apelsinų arba mandarinų
½ puodelio susmulkintų raudonųjų kopūstų
½ svogūno, plonais griežinėliais
3 laiškinių svogūnų
½ puodelio virtų arba konservuotų avinžirnių
Špinatų ir grąžgarsčių
125 g ožkos sūrio
¼ puodelio pistacijų
Nedidelė sauja šviežių kalendros, krapų ar petražolių šakelių

Padažui reikės:

½ puodelio šviežių apelsinų sulčių
2 šaukštų medaus arba klevų sirupo
1 valgomojo šaukšto baltojo vyno acto
1 arbatinio šaukštelio kmynų
1 arbatinio šaukštelio raudonųjų čili pipirų
½ arbatinio šaukštelio druskos
75 ml alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

  1. Pasiruoškite padažą salotoms: dubenyje išspauskite apelsinų sultis, supilkite medų, actą, kmynus, čili pipirus ir druską. Plakdami pamažu pilkite aliejų, gerai viską išmaišykite. Padažą šaldytuve galite laikyti iki 5 dienų.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir nedideliame inde sudėkite 2 įvairiaspalvius burokėlius, įpilkite vandens ir uždengus indą folija, troškinkite apie 30–40 minučių. Troškintus burokėlius atvėsinkite, nulupkite žievelę ir supjaustykite skiltelėmis.
  3. Likusius burokėlius ir morkas nulupkite ir supjaustykite plonais apskritimais ir viską sudėkite į dubenį. Užpilkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite žiupsneliu druskos bei gerai išmaišykite, kad druska bei aliejus gerai padengtų visas daržoves. Apkepkite orkaitėje, kol daržovės taps auksinės spalvos, maždaug apie 12 minučių.
  4. Dideliame salotų dubenyje sumaišykite troškintas burokėlių skilteles, keptus burokėlius ir morkas, smulkintą raudonąjį kopūstą, raudonąjį svogūną, laiškinius svogūnus bei avinžirnius. Įpilkite ¼ puodelio padažo ir lengvai viską sumaišykite.
  5. Patiekiant salotas, pabarstykite jas ožkos sūriu, pistacijomis, špinatais ir gražgarstėmis. Papildomai galite pagardinti krapais ir kalendra. Salotas apšlakstykite dar trupučiu padažo ir patiekite. Skanaus!

Receptas iš www.familystylefood.com