Įvairiaspalvių burokėlių salotos su ožkos sūriu
2024-05-29
.webp)
Išbandykite šias sočias, spalvingas salotas! Įvairiaspalviai burokėliai natūraliai dera su intensyviu ožkos sūrio skoniu, vaisiai suteikia gaivos, o medaus padažas lengvo saldumo. Tikras pavasarinis džiaugsmas!
Porcijų skaičius – 6. Paruošimo laikas – 30 min. Gaminimo laikas – 1 val.
Salotoms reikės:
3 įvairiaspalvių burokėlių
2 morkų
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
Stambių kristalų rupios jūros druskos
3 apelsinų arba mandarinų
½ puodelio susmulkintų raudonųjų kopūstų
½ svogūno, plonais griežinėliais
3 laiškinių svogūnų
½ puodelio virtų arba konservuotų avinžirnių
Špinatų ir grąžgarsčių
125 g ožkos sūrio
¼ puodelio pistacijų
Nedidelė sauja šviežių kalendros, krapų ar petražolių šakelių
Padažui reikės:
½ puodelio šviežių apelsinų sulčių
2 šaukštų medaus arba klevų sirupo
1 valgomojo šaukšto baltojo vyno acto
1 arbatinio šaukštelio kmynų
1 arbatinio šaukštelio raudonųjų čili pipirų
½ arbatinio šaukštelio druskos
75 ml alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
- Pasiruoškite padažą salotoms: dubenyje išspauskite apelsinų sultis, supilkite medų, actą, kmynus, čili pipirus ir druską. Plakdami pamažu pilkite aliejų, gerai viską išmaišykite. Padažą šaldytuve galite laikyti iki 5 dienų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir nedideliame inde sudėkite 2 įvairiaspalvius burokėlius, įpilkite vandens ir uždengus indą folija, troškinkite apie 30–40 minučių. Troškintus burokėlius atvėsinkite, nulupkite žievelę ir supjaustykite skiltelėmis.
- Likusius burokėlius ir morkas nulupkite ir supjaustykite plonais apskritimais ir viską sudėkite į dubenį. Užpilkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite žiupsneliu druskos bei gerai išmaišykite, kad druska bei aliejus gerai padengtų visas daržoves. Apkepkite orkaitėje, kol daržovės taps auksinės spalvos, maždaug apie 12 minučių.
- Dideliame salotų dubenyje sumaišykite troškintas burokėlių skilteles, keptus burokėlius ir morkas, smulkintą raudonąjį kopūstą, raudonąjį svogūną, laiškinius svogūnus bei avinžirnius. Įpilkite ¼ puodelio padažo ir lengvai viską sumaišykite.
- Patiekiant salotas, pabarstykite jas ožkos sūriu, pistacijomis, špinatais ir gražgarstėmis. Papildomai galite pagardinti krapais ir kalendra. Salotas apšlakstykite dar trupučiu padažo ir patiekite. Skanaus!
Receptas iš www.familystylefood.com